Cart

  • Nu este nici un produs in cos.

De Ce Grăsimea de pe Organe e Mai Rea Decât cea de pe Fund: O Poveste Genetică

Salutare, dragi cititori! Astăzi avem un subiect delicios: grăsimea. Da, da, știu ce vă gândiți. “Grăsime? Delicios? Ești serios?” Dar așteptați să auziți ce am de spus!

Grăsimea Nu e Toată La Fel

Înainte de a intra în panică la gândul kilogramelor în plus, să ne amintim că nu toată grăsimea e creată egal. Există grăsimea “bună” și grăsimea “rea”. 

Și nu, nu vorbesc despre diferența dintre unt și margarină. Mă refer la locul unde se depune grăsimea în corpul tău.

Grăsimea Viscerală vs. Grăsimea Subcutanată

Grăsimea subcutanată este cea pe care o poți “ciupi”, și se găsește pe coapse, fese și membre.

Pe de altă parte, grăsimea viscerală este cea care se depune în jurul organelor tale interne.

Aceasta din urmă este cea care ne dă bătăi de cap.

De Ce e Grăsimea Viscerală Mai Rea?

Studiile arată că grăsimea viscerală este mult mai periculoasă decât cea subcutanată.

De ce? Ei bine, grăsimea viscerală eliberează substanțe chimice inflamatorii și este legată de un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet și chiar cancer.

Și Genetica Ce Rol Are?

Acum vine partea interesantă! Se pare că unele gene ne predispun la depunerea grăsimii viscerale.

Da, ai auzit bine. ADN-ul tău poate decide dacă vei avea un “pandişpan” în jurul inimii sau doar o “brioșă” în jurul taliei.

Concluzie

Deci, dragii mei, nu toate kilogramele în plus sunt create egale.

Și când vine vorba de grăsime, locul contează!

Așa că, dacă vrei să fii mai sănătos, ai grijă unde îți depui “comoara”. Vorbește cu genele tale pentru asta.

Iar dacă mai era nevoie de o reamintire, Testul genetic pentru controlul greutății îți răspunde și la această întrebare. 

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.