Care sunt cauzele defectelor genetice? - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

Care sunt cauzele defectelor genetice?

Care sunt cauzele defectelor genetice?

Expertii estimeaza ca fiecare persoana poarta in sine 2.000 de defecte genetice. O scurta introducere in lumea geneticii explica in mai multe detalii modul in care genele controleaza corpul nostru si de ce defectele genetice pot provoca boli. Cauza cea mai bine cunoscuta, asa cum este prezentata de mass-media si Hollywood, este radioactivitatea; razele radioactive patrund în celule si in codul nostru genetic, astfel afectand in mod aleatoriu genele noastre.

O alta cauza de mutatii si defecte genetice sunt anumite substante – cum ar fi carbonul, care poate fi ingerat din alimente arse. Carbonul patrunde in celulele si afecteaza genele noastre, ceea ce poate duce la cancer de colon, printre alte forme de cancer. Radiatia solara UV poate afecta, de asemenea, genele noastre si poate conduce la boli cum ar fi cancerul de piele.

De unde provin defectele noastre genetice?

Desi influențele externe pot afecta gene particulare in mod individual, perturband functia lor, majoritatea genelor noastre defecte sunt mostenite de la parintii noștri. Fiecare embrion primeste jumatate din genele sale de la tata si jumatate de la mama, rezultand o nouă fiinta umana, cu anumite caracteristici particulare fiecarui părinte. Defecte genetice sunt, din pacate, transferate odata cu aceste gene; de exemplu, un defect genetic ce poate provoaca atac de cord poate trece de la tata la copil, mai departe la nepot si asa mai departe, transferand aceeasi boala fiecarei generații. Cu toate acestea, este posibil ca defectul genetic sa fie transferat in mod aleatoriu, fiind posibl ca unii dintre nepotii sa poarta gena defecta, iar altii nu.

Aceasta realitate face ca fiecare persoana sa fie unica si, prin acumularea si combinarea diferitelor defecte genetice, sa poarte cu sine si alte riscuri de sanatate mostenite. Avand la dispozitie cea mai noua tehnologie, prin intermediul testelor MyBodyGuide putem examina genele cuiva si sa determinam riscurile sale personale de sanatate. In multe cazuri, aceste informatii asociate anumitor masuri de precautie, ne ajuta sa prevenim declansarea anumitor afectiuni.  Acesta reprezinta un pas important in medicina preventiva si noua generatie a serviciilor  de ingrijire a sanatatii.

Lista completa a testelor oferite de MyBodyGuide se regaseste AICI.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.