Raportul Testului Genetic Pentru Intoleranta la Gluten

Testul genetic pentru Intoleranța la Gluten

1.490,00 lei

Detectarea precoce și ajustarea nutriției

diagnostic-ico tratament-ico

• Clasificarea că “grup de risc” sau “nu este grup de risc”
• Detecția imediată a simptomelor
• Analiza variațiilor genetice HLA DQ 2.5 și DQ 8, care influențează riscul de boală
• Adaptarea nutriției pentru eliminarea simptomelor
• Protecția împotriva unor boli secundare, care sunt uneori fatale
• Program de acțiune supravegheat medical

Plată cu până la 12 rate
disponibilă la check out

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Ce este Intoleranta la Gluten?

Intoleranța la gluten, numită și boala celiacă, reprezintă o intoleranță alimentară răspândită la nivel mondial și care afectează aproximativ 1 din 120 de europeni. Deși o persoană poate dezvolta intoleranță la gluten la orice vârstă, este mai ales întâlnită în două dintre stadiile de viață: atunci când unui copil i se introduce în dietă alimente solide sau între 30 și 40 de ani. Femeile sunt afectate mai frecvent decât bărbații.
Glutenul este o proteină ce se găsește în multe alimente. La unele persoane, glutenul declanșează o reacție imună la nivelul intestinului, care încearcă să contracareze glutenul ca și cum ar fi o infecție bacteriană. Un procent de 95% din cazurile de intoleranță la gluten sunt cauzate de o trăsătură ereditară din două gene specifice care sunt implicate în reglarea sistemului imunitar. Răspunsul organismului la gluten duce, de obicei, la o afecțiune cronică, produce leziuni ale intestinului subțire și determină o varietate de alte simptome ce includ diareea, pierderea apetitului și scăderea în greutate. Netratată, poate provoca malnutriție, oboseală cronică și ocazional, vărsături. La copiii mici și nou-născuți, aceasta poate provoca dereglări de creștere. Din cauza faptului că simptomele intoleranței la gluten sunt atât de variate, este dificil de diagnosticat și poate trece neobservată o perioadă îndelungată de timp. În același timp, mulți oameni au impresia că prezintă intoleranță la gluten atunci când, de fapt, suferă de alte afecțiuni. Un test genetic vă va ajuta, atât pe dumneavostră, cât și pe medicul dvs. să înțelegeți dacă sunteți sau nu intolerant(ă) la gluten.

La ce ma ajută Testul Genetic pentru Intoleranța la Gluten?

Dacă o persoană ce prezintă intoleranță la gluten continuă să consume gluten o perioadă îndelungată de timp, acest lucru poate produce intestinului leziuni severe. În cel mai rău caz, intoleranța la gluten netratată poate duce la apariția unor tumori în diferite părți ale organismului. Rata mortalității în cazurile de intoleranță la gluten netratate este de 12%. Leziunile vililor intestinali împiedică organismul să absoarbă nutrienții esențiali, ceea ce poate duce la deficiențe de vitamine și minerale. Din acest motiv, este foarte important ca indivizii afectați să adopte o dietă echilibrată, fără gluten și să ia suplimentele alimentare necesare. Nu există momentan un leac pentru intoleranță la gluten, iar tratamentul constă dintr-o dietă fără gluten, asumată tot restul vieții.

Cine poate face Testul Genetic pentru Intoleranța la Gluten?

Chiar dacă intoleranța la gluten este destul de comună, este adesea diagnosticată eronat, fiind privită ca o simplă dereglare digestivă, deoarece simptomele sunt extrem de variate. Fiind o afectiune comuna si greu de diagnosticat, e recomandat a se face testul de către orice persoană.
Acest test genetic reprezintă un instrument valoros care vă ajută să determinați riscul de intoleranță la gluten la care sunteți supuși. Dacă sunteți supuși unui risc ridicat, vă puteti ajusta corespunzător dieta pentru a evita disconfortul și a preveni alte afecțiuni
secundare.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care scrie un comentariu la “Testul genetic pentru Intoleranța la Gluten”