Cart

  • Nu este nici un produs in cos.

Longevitate neașteptată: O poveste despre fripturi, Coca-Cola și…..gene

Warren Buffett, în vârstă de 93 de ani, este fără îndoială o legendă în lumea investițiilor și unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă. Ba chiar e considerat de mulți cel mai mare investitor al tuturor timpurilor. Și încă e foarte activ și prezidează adunările generale ale acționarilor.

Dar ceea ce este cu adevărat surprinzător este dieta sa, care constă frecvent în fripturi și Coca-Cola. 

S-ar putea să te întrebi cum a reușit să trăiască atât de mult, având în vedere asocierea frecventă a acestor alimente cu boli ca diabetul zaharat și afecțiunile cardiovasculare. Cum e totuși posibil? Răspunsul ar putea rezida în chiar ADN-ul său.

Rolul Geneticii în Sănătatea Noastră

Cu toții știm că genetica joacă un rol semnificativ în determinarea trăsăturilor noastre, de la culoarea ochilor, înălțimea, până la gusturi, preferințe si chiar predispozițiile la diverse boli. 

În cazul lui Buffett, genele sale par să-l fi înzestrat cu un tip de metabolism care îi permite să tolereze un regim alimentar care ar fi nociv pentru majoritatea oamenilor. Aici includ și instrumentele de detoxifiere pe care corpul lui știe să le folosească eficient. 

Există indivizi care, datorită unei combinații genetice favorabile, pot consuma anumite alimente fără să se confrunte cu efectele dăunătoare la care majoritatea este predispusă.

Acești norocoși câștigători ai loteriei genetice, ca Buffett, pot savura produse considerate nesănătoase fără să plătească prețul pe termen lung.

Și cu noi ceilalți, cum rămâne?

În primul rând nu cred că ne permitem să așteptăm să ajungem și noi la 93 de ani ca să aflăm dacă suntem câștigători sau nu. Statistica ne arată că mai degrabă suntem ….necâștigători!

Așa că avem cam 2 variante: să ”jucăm la loteria vieții” sau să aflăm cumva, prin metodele științifice pe care acum le avem la îndemână și pe care Buffett nu le-a avut, ce anume să mâncăm.

Căci meniul lui, cel mai probabil, nu ne priește. Și de fapt niciun meniu al altcuiva. Genele ne fac unici, nu?

Concluzii

Deși genele lui Warren Buffett îi permit un stil de viață pe care mulți dintre noi nu-l putem adopta fără consecințe serioase pentru sănătate, acest exemplu ne arată cât de personalizată poate fi interacțiunea dintre alimentație, stil de viață și genetică. 

O strategie personalizată, bazată pe înțelegerea propriului cod genetic, poate ajuta în a face alegeri mai informate despre sănătate și stil de viață.

Ba mai mult, te ajută să nu renunți ușor sau la îndrumarea altora la alimentele care îți plac. S-ar putea să te surprindă să afli că poți consuma dulciuri sau carne sau cartofi prăjiți sau alte alimente considerate ”în mod clasic” ca fiind nocive, mai bine decât multe alte persoane.

Adică cu risc mai scăzut de a face acele boli comune de care aminteam la început. Nu te-ar bucura să afli că poți avea acest ”confort” culinar?

Și ca să încheiem într-o notă optimistă, iată aici un instrument modern bazat pe algoritmi unici de calcul, care te scoate din categoriile în care ai fost pus/ă de către specialiști până acum și îți oferă soluția ta unică de alimentație. Ai la dispoziție peste 900 de alimente analizate în funcție de genele tale

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.