Cart

 • Nu este nici un produs in cos.

Medicină Personalizată prin Genetica

Optimizează felul în care trăiești

Genele nu ți le poți schimba, dar îți poți schimba stilul de viață în jurul lor

medicina personalizata my body guide

Mediul înconjurator

Adaptarea fiecăruia la mediul în care trăiește este strategia ideală pentru o viață lungă și sănătoasă. Însă nu putem exclude profilul genetic unic din această tactică.

Detalii

Medicină tradițională vs. medicina viitorului

Medicină viitorului este cea personalizată, care abordează individul în unicitatea lui și îi oferă măsuri de prevenție, diagnostic sau tratament potrivite lui și profilului său genetic. Dacă până acum, pentru un diagnostic primeai aceeași schemă de tratament ca toți ceilalți, în prezent poți primi tratamente total diferite, unice, personalizate în funcție de ADN-ul tău.

Variațiile genetice și influența lor asupra sănătății

Genele noastre reprezintă matricea organismului nostru și controlează o varietate de proprietăți cum ar fi: culoarea ochilor, înălțimea, greutatea, gusturile, talentele și alte câteva mii. Din păcate, genele noastre nu sunt perfecte și sunt caracterizate prin erori, iar fiecare dintre noi prezintă defecte genetice sau variații genetice care ne afectează în sens negativ sănătatea.

Aceste variații genetice pot amplifica riscul de diabet, tromboza, hipertensiune sau cancer, pot determina modul eficient prin care îndepărtam toxinele din organism, sunt răspunzătoare de intolerante alimentare precum intoleranța la gluten sau lactoză, de riscul de parodontopatii, de glaucom, etc.

Genele determină ce fel de medicamente sunt eficiente, care dintre acestea pot duce la efecte secundare severe și dacă sistemul nostru imunitar recunoaște implântul dentar din titan sau îl respinge. Prin analiza variațiilor genetice putem indentifica riscul dvs. de boală, putem demara un program de prevenție corespunzător profilului dvs. genetic sau putem selecta cel mai eficient tratament și cea mai adecvată terapie medicamentoasă pentru anumite tipuri de afecțiuni.

Analiza genetică permite prevenția și un tratament adecvat pentru o varietate de boli cum ar fi metabolismul lipidelor, infarctul, tromboza, accidentul vascular cerebral, diabetul de tip 2, hipertensiunea, etc.

Înaintarea în vârstă și riscul genetic

Odată cu înaintarea în vârstă, riscul de a dezvolta anumite boli sporește.

Unele dintre boli afectează în mod special femeile cu vârsta de peste 40 de ani. De exemplu, după menopauză, oasele resimt lipsa anumitor hormoni din organism și încep să slăbească. Variațiile genetice pot accelera acest proces sau pot reduce absorbția de calciu din alimente, ambele ducând la pierderea mai rapidă a adensității de minerale din oase și, în cele din urmă, la osteoporoza.

Metabolismul lipidelor în relație cu colesterolul, trigliceridele, homocisteina și starea generală de sănătate a inimii, sunt puternic influențate de gene. Predispoziția către tromboza este, de asemenea, relevanță, iar în combinație cu anumite preparate hormonale (cum ar fi, terapia de substituiție hormonală) prezintă un risc semnificativ pentru sănătate. Riscul de cancer la sân este, de asemenea, influențat genetic și poate fi redus semnificativ printr-un program de prevenție bine direcționat.

Alte boli afectează în mod special bărbații cu vârsta de peste 40 de ani. Mărirea de prostată sau cancerul de prostată sunt boli commune la bărbați care sunt influențate semnificativ de predispoziția genetică. De asemenea, metabolismul lipidelor, în relație cu colesterolul, trigliceridele, homocisteina și starea generală de sănătate a inimii, sunt puternic influențate de gene. Predispoziția către tromboza este, de asemenea, relevanță pentru bărbați deoarece poate declanșa un infarct sau un accident vascular cerebral.

Alte predispoziții genetice pot influența detoxifierea și acumularea de toxine în organism și pot cauza numeroase afecțiuni secundare.

Genele și intoleranțele alimentare

Intoleranțele alimentare pot fi cauzate adesea de alergii, dar unele sunt cauzate de variații genetice specifice. Cea mai comună intoleranța alimentară este intoleranță genetică la lactoză, care afectează cam 20% din populația europeană.

În cazul intoleranței la gluten, denumită, de asemenea, boala celiacă, sistemul imunitar identifică în mod eronat glutenul ca fiind o infecție bacteriană și încearcă să-l contracareze cauzând inflamații intestinale. Aceasta este similară bolii Crohn, care afectează întreg tractul digestiv și poate duce la probleme digestive severe. Genele joacă un rol important în dezvoltarea tuturor acestor boli.

Analiza polimorfismelor relevante poate identifica probabilitatea apariției unei intolerante alimentare (intoleranță la lactoză, gluten) sau poate stabili dacă ar trebui să acordăm atenție primelor simptome ale unei boli, pentru a le recunoaște imediat și pentru a urma astfel un tratament adecvat.

În funcție de rezultate, pentru a elimina complet simptomele sau pentru a trata boala cât mai corect posibil, poate fi elaborat un program de nutriție și tratament individual. Poate fi evitată astfel o perioadă îndelungată de stări de indigestie de cauze necunoscute.

Nutriție în funcție de genele dvs.

Variațiile genetice afectează modul în care răspunde organismul la anumiți nutrienți și ingrediente alimentare și stabilirea tipului de substanțe ce pot fi convertite și folosite în mod corect.

Nutriția joacă un rol crucial în patogeneza multor boli; datorită celei mai noi tehnologii în domeniu, acum putem să vă analizăm genele și vă putem ajusta nutriția, astfel încât riscurile dvs. genetice să fie neutralizate. În cazul în care, de exemplu, analiza genetică indică faptul că sunteți supus unui risc sporit de a dezvolta osteoporoza, este recomandat să vă schimbați nutriția și să sporiți aportul de calciu.

Luând în considerare gene existente și posibile disfuncții metabolice, nutriția poate fi adaptată la nivel individual pentru a neutraliza slăbiciunile genetice, permițându-vă să vă mențineți sănătatea.

Medicii și nevoia unor informații genetice detaliate

De multe ori medicul tău este nevoit să încerce diferite tratamente în diferite doze pentru a găsi soluțiile optime problemelor tale. Dar pentru că tu ești altfel, de multe ori tratamentele convenționale nu vor funcționa așa cum preconizează medical tău, fiind nevoie de reevaluări periodice și readaptări ale schemelor medicamentoase. Prin intermediul testelor genetice medicul va fi capabil să personalizeze mult mai bine schemele de tratament, astfel încât revizuirea lor să nu mai fie necesară.

Ești cu un pas înainte

Pe lângă medicul tău, principalul beneficiar de pe urma unui ghid unic al corpului tău ești chiar tu. Sigur ai vrea să știi care sunt riscurile de a dezvolta anumite boli ca să le poți reduce în mod eficient prin ajustări ale stilului de viață. Sau, de exemplu, în cazul unei banale dureri de cap – care medicament este cel mai potrivit și care e total ineficient.

Și totul este cât se poate de simplu: în urma analizei mostrei tale de salivă, noi îți descoperim un profil genetic și, în baza lui, primești un program de prevenție și tratament UNIC, la fel ca și tine.

Cel mai înalt nivel de certificare

Testele noastre sunt efectuate în Laboratoarele grupului Novogenia, unul dintre cele mai moderne din Europa și specializate în genetică umană, ce deține numeroase certificări pentru sisteme de asigurare a calității care satisfac standardele internaționale.

Produse recomandate

Ce sunt testele genetice și la ce ajută? Vrei să știi câți carbohidrați trebuie să conțină mesele tale zilnice sau ce gen de exerciții fizice sunt potrivite pentru ține? Ești curios câtă cafea poți onsuma într-o zi astfel încât sănătatea să nu îți fie afectată? Atunci este timpul să îți faci un test genetic și să afli cu precizie componentă ta genetică Afla mai multe

Probabil că ai mai multe întrebări

Ne poți lăsa un mesaj mai jos sau poți verifica secțiunea de Întrebări și Răspunsuri

Întreabă un medic

Dacă nu regăsești, în materialele din site, informația care te interesează, stai fără griji. Suntem aici pentru a-ți oferi suport personalizat (la fel ca testele genetice). Trimite-ne întrebările tale prin formularul alăturat și îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, poți profita de opțiunea “live chat” din colțul dreapta jos al ecranului.

  La ce mă mai ajută genetică?

  “MyBodyGuide este Sfântul Graal al sănătății mele . Un ghid medical personalizat bazat pe teste făcute după ADN-ul meu, care îmi arătă genele specifice și predispoziția mea pentru diferite boli, oferă explicații clare și chiar sfaturi de prevenție, ce medicamente sunt optime și care nu sunt, ce lipsuri are organismul meu. Citind acest ghid și fiecare particularitate a corpului meu expusă științific prin analizele de ADN, am înțeles că sunt unică prin graficele care îmi arată perfect balanța dintre siguranță și pericol. Mi se pare o descoperire extraordinară a științei, care trebuie să devină o parte firească a vieții noastre”

  Dana Savuică, fost manechin

  27 aprilie 2024

  Cazinoul și Inima Ta, De ce Să Joci Fără Șanse Când Poți Avea Cărți Bune?

  Ce nu știi te poate ucide Imaginează-ți că ești într-un casino jucând poker. Miza? Viața ...
  Read More
  16 martie 2024

  Importanța Testării Microbiomului Intestinal: Cum Ne Poate Influența Viața

  Revin pe un subiect mai vechi, dar mereu actual din cauza trecerii cu vederea a ...
  Read More
  23 decembrie 2023

  Rolul genelor în bolile de inimă: De ce dieta ar putea avea nevoie să fie unică pentru dumneavoastră

  V-ați întrebat vreodată de ce unii oameni pot fi mai predispuși la boli de inimă ...
  Read More
  16 decembrie 2023

  De la gene la mese: Cum vă poate ajuta nutrigenetica să vă optimizați sănătatea

  Cum probabil ați auzit de nutrigenetică, noua tendință revoluționară în nutriție, astăzi dorim să vă ...
  Read More
  13 octombrie 2023

  Cum să ne Alegem Vitaminele și Mineralele: Genetica, Tehnologia și Beneficiile Unei Formule Optime de Micronutrienți

  Vitaminele și mineralele sunt substanțe esențiale pentru sănătatea umană, dar cu o complexitate de peste ...
  Read More