Medicamentele, prieteni sau dusmani? - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

Medicamentele, prieteni sau dusmani?

Piata farmaceutica ofera o gama foarte larga de medicamente pentru multiple simptome si afectiuni. In ziua de azi exista medicamente pentru aproape orice si nu doar un tip ci zeci chiar sute. Inclusiv pentru o banala durere de cap ai o multime de posibilitati si de obicei alegi medicamentul la care ai observat in decursul timpului ca are efectul cel mai bun asupra ta. Dar asta nu inseamna ca acelasi efect il va avea si asupra cuiva apropiat, de exemplu.

Efectul medicamentelor

S-a observat ca efectul medicamentelor asupra organismului uman este diferit de la o persoana la alta, iar timpul in care isi face efectul este de asemenea diferit. Evident, sunt o multime de factori care contribuie la acest aspect: varsta, sexul, alte afectiuni de care sufera persoana in cauza, combinatiile de medicamente, insa un rol primordial in eficienta medicamentelor il joaca chiar genele noastre.

Efectele secundare

Tot ele pot fi raspunzatoare de efectele secundare date de medicamente, ceea ce in unele situatii pot avea urmari foarte grave, reprezentand a 5-a cauza de mortalitate din lume(!). Medicamentul administrat patrunde in organism si prin sange ajunge apoi la organul tinta. Medicamentul este uneori activat de anumite enzime, altfel el ramanand fara efect, iar noi credem ca ne insanatosim cand de fapt este valabil contrariul. Alte enzime il descompun si il elimina ulterior din organism. Acest lucru face ca medicamentul sa isi piarda treptat efectul.

Genele astea…..

Sunt situatii in care genele raspunzatoare pentru enzimele din aceste procese sa fie defecte. Aceasta face fie ca ca medicamentul sa fie nefolositor, fara ca noi sa stim, fie sa isi faca efectul, dar enzimele sa nu il mai descompuna. In acest fel ramane o perioada mai indelungata in organism, ba chiar se acumuleaza cu dozele urmatoare si devine extrem de toxic pentru el.

Concluzie

De aceea este ideal sa se cunoasca modul in care organismul reactioneaza la medicamente pentru a le alege de la inceput pe cele cu efectul optim si cu efectele secundare cele mai slabe.

Testul Genetic pentru Efectele Medicamentelor acopera peste 30 arii de interes si este cel mai extins test de acest fel din Romania.  Poti afla aici cate medicamente sunt avute in vedere.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.