Medicamentele, prieteni sau dusmani? - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

Medicamentele, prieteni sau dusmani?

 

Piata farmaceutica ofera o gama foarte larga de medicamente pentru multiple simptome si afectiuni. In ziua de azi exista medicamente pentru aproape orice, si nu doar un tip. Inclusiv pentru o banala durere de cap ai o multime de posibilitati, si de obicei alegi medicamentul care ai observat, in decursul timpului, ca are efectul cel mai bun asupra ta. Dar asta nu inseamna ca acelasi efect il va avea si asupra cuiva apropiat, de exemplu.

S-a observat ca efectul medicamentelor asupra organismului uman este diferit de la o persoana la alta, iar timpul in care isi face efectul este de asemenea diferit. Evident, sunt o multime de factori care contribuie la acest aspect: varsta, sexul, alte afectiuni de care sufera persoana in cauza, combinatii de medicamente, insa poate rolul primordial in eficienta medicamentelor il joaca chiar genele noastre.

Tot ele pot fi raspunzatoare de efectele secundare date de medicamente, ceea ce in unele situatii pot avea urmari foarte grave. Medicamentul fie administrat pe cale orala fie injectat, patrunde in organism mai intai in sange, ajungand apoi la organul tinta. Medicamentul este recunoscut de anumite enzime care il descompun si il elimina din sange. Acest lucru face ca medicamentul sa isi piarda treptat efectul.

Sunt situatii in care genele raspunzatoare pentru enzimele din acest proces sa fie defecte. Aceasta face  ca medicamentul sa patrunda in circulatia sangelui, sa isi faca efectul, dar enzimele sa nu il mai descompuna. In acest fel ramane o perioada mai indelungata in organism, ba chiar se acumuleaza cu dozele urmatoare si devine toxic pentru el.

De aceea este ideal sa se cunoasca modul in care organismul reactioneaza la medicamente pentru a sti care au efectul optim cu efecte secundare cat mai slabe si astfel ce anume sa alegem.

Testul Genetic pentru Efectele Medicamentelor acopera peste 30 arii de interes.  Poti afla aici cate medicamente sunt avute in vedere.

 

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.