Nutriție Optimă: Plan Alimentar Personalizat Genetic
Vreau să mănânc sănătos
În afara sfaturilor generale date de nutriționiști, există câteva specifice ție
Găsește-ți starea de echilibru cu Testul Genetic de Nutriție „My Body Guide”
Cu ajutorul științei moderne îți punem la dispoziție testul genetic care te va ajuta să preiei controlul asupra felului în care trăiești, să duci un stil de viața sănătos și echilibrat.
Testul de nutriție My Body Guide îți oferă un parcurs către o sănătate mai bună cu ajutorul unui plan de dietă unic conceput ca urmare a interpretării a peste 50 de gene relevante, plan ce îți va arăta ce alimente sunt considerate sănătoase pentru tine și ce tipuri de alimente ar trebui să eviți.
Ce este bun pentru tine?
Nutrigenetica constă în ajustarea alimentației în funcție de profilul genetic. Profilul tău genetic influențează în mare măsură riscul de a dezvolta anumite boli. Procesam anumite alimente într-un mod diferit unii față de ceilalți. Ce e bun pentru mine nu este neapărat bun și pentru tine.
Cu ajutorul testului de nutriție analizăm polimorfisme genetice ce influențează răspunsul organismului tău la anumiți nutrienți și ingrediente alimentare. Evaluăm și interpretam rezultatele analizei genelor tale și îți oferim un plan nutrițional potrivit care îți va reduce punctele slabe genetic. Atunci când decidem dacă un anumit aliment sau ingredient este sănătos pentru consum, întotdeauna luăm în cosiderare imaginea de ansamblu. De exemplu, dacă un nutrient este benefic pentru o boală, dar dăunător pentru alta, în luarea deciziei respective, trebuie să fie cântărit riscul ambelor boli. Atunci când datele de la toate analizele genetice relevante sunt luate în considerare, suntem în măsură să evaluăm riscul tău individual de boală și putem determina dacă alimentele sunt mai sănătoase sau mai nesănătoase pentru tine.
Omega-3, de exemplu, ajută la scăderea nivelului de colesterol pentru unele persoane dar, pentru altele, îl poate înrăutăți. Riscul poate fi unul mare: infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Nevoia de detoxifiere
În viața zilnică, suntem expuși din ce în ce mai mult la poluanți toxici care pătrund în organismul nostru. Organismul, prin anumite gene, produce enzime care recunosc și neutralizează multe dintre aceste toxine reducând semnificativ riscul apariției unei varietăți de afecțiuni. Trăsăturile acestor gene pot limita capacitatea organismului de a neutraliza cu eficiență substanțele toxice sporind semnificativ riscul apariției unei varietăți de afeciuni cauzate de toxine.
Testul de nutriție My Body Guide îți oferă o analiză a riscurilor de sănătate interpretând trăsăturile genelor de detoxifiere ce pot limita capacitatea organismului de a neutraliza cu eficiență substanțele toxice. Capacitatea de detoxifiere a organismului variază semnificativ de la o persoană la alta. Aceste diferențe genetice explică de ce o persoană în vârstă de 90 de ani, fumătoare, poate beneficia de o stare de sănătate excelentă, în timp ce altă persoană, dezvoltă cancer la vârsta de 35 de ani.
Fiecare persoană are un profil genetic individual și ar trebui să ia măsuri individuale de prevenție pentru a menține o stare de sănătate bună.
Gestionarea stresul oxidativ
Radicalii liberi sunt produși în celule în timpul conversiei energetice și lezează moleculele din jur printr-o reacție în lanț. Aceștia trebuie să fie neutralizați rapid de către organism. Dezechilibrul survenit între producerea și neutralizarea radicalilor liberi este numit și stres oxidativ și reprezintă unul din factorii care afectează îmbătrânirea organismului și a pielii.
Anumite gene sunt responsabile pentru neutralizarea radicalilor liberi. Din păcate, numeroși oameni prezintă trăsături genetice care reduc protecția de care ar trebui să̆ beneficieze împotriva radicalilor liberi. Dacă organismul nu prezintă o capacitate genetică ereditară de a neutraliza radicalii liberi, poți consuma o cantitate mai mare de antioxidanți, cum ar fi beta-caroten, vitamina C, vitamina E, seleniu, care vor spori capacitatea organismului de a rezista stresului oxidativ.
Antioxidantul coenzima Q10 este capabil să neutralizeze radicalii liberi, dar numai după ce enzima a fost redusă în forma ei activă, ubiquinol, de o anumită genă. Dacă această genă nu funcționează, coenzima Q10 nu poate fi transformată și nu va avea capacitatea să ne protejeze împotriva radicalilor liberi. Pentru a determina nevoia de a beneficia de antioxidanți, este foarte important să avem cunoștință dacă organismul nostru este capabil să activeze coenzima Q10. Enzima antioxidantă glutation-peroxidaza (GPX) este crucială pentru detoxifierea radicalilor liberi din celulele organismului. Seleniul este, între altele, important pentru activitatea enzimatică. Dacă̆ gena este defectă, i se diminueazăă activitatea și anumiți radicali liberi pot fi slab neutralizați. Un aport ridicat de seleniu ar putea crește activitatea GPX.
Primești soluții personalizate
Softuri performante și de ultimă oră analizează interacția alimentelor cu genele tale. În urma analizei mostrei tale de salivă, ți se va construi profilul genetic și, în baza lui, vei primi un mix individual al micronutrienților necesari precum și o dietă personalizată, UNICĂ la fel ca tine. Dar și flexibilă în același timp. Tot în urma analizei vei primi și o listă cu peste 900 de alimente și impactul lor asupra corpului tău.
Mix individual de micronutrienți
Fiecare dintre noi are un profil genetic unic și necesitați diferite în ceea ce privește vitaminele și mineralele pentru o bună funcționare a organismului. Dieta noastră conține nutrienți esențiali pentru viață și alt tip de nutrienți care previn boală. Dieta este unul din factorii cu cea mai semnificativă influență asupra sănătății noastre.
Modificându-ne dietă, putem reduce riscul apariției unor boli și ne putem îmbunătăți starea de sănătate. Rezultatul analizei genetice dezvăluie nevoile specifice organismului, facilitând astfel calculul necesarului personal zilnic de vitamine esențiale și minerale.
900 de alimente pentru o singură dietă sănătoasă pe viață
Diferitele alimente sunt compuse dintr-o varietate mare de ingrediente. Unele au efecte pozitive asupra sănătății noastre, în timp ce altele ne afectează negativ organismul. Informațiile despre ingrediente și valorile nutriționale scrise pe spatele ambalajelor de produse alimentare nu sunt suficiente! Lipsesc tocmai datele referitoare la efectul unic al acelor produse asupra corpului. Genele noastre și implicit riscurile asociate unor boli influențează și cantitatea diferită de nutrienți de care avem nevoie, precum și efectul diferit al substanțelor asupra organismului.
Poți completa aceste lipsuri cu ajutorul Manualului de utilizare rezultat în urma testării tale genetice, un ghid al corpului tău ce te va ajuta să alegi alimentele potrivite pentru maximizarea stării tale de bine. Testul de nutriție My Body Guide îti oferǎ acces la unul dintre cele mai cuprinzătoare programe nutrigenetice din lume. Analizând impactul a peste 50 de gene putem identifica acele ingrediente pe care ar trebui să le incluzi în mai mare măsură în dietă, dar și pe cele pe care este recomandat să le eviți.
Pentru a simplifica procesul de planificare a unei diete proprii, am inclus Tabelul Alimentar care evaluează peste 900 de alimente în funcție de genele tale. Folosind un algoritm complex şi unic, se evaluează ingredientele principale ale fiecărui tip de aliment, dar și mărimea porțiilor tipice în funcție de profilul tău genetic. Genele nu se modifică deloc în cursul vieții ceea ce înseamnă că nu va fi niciodată nevoie de o retestare a genelor pentru că ar indica același rezultat.
Produse recomandate
Probabil că ai mai multe întrebări
Ne poți lăsa un mesaj mai jos sau poți verifica secțiunea de Întrebări și Răspunsuri
Întreabă un medic
Dacă nu regăsești, în materialele din site, informația care te interesează, stai fără griji. Suntem aici pentru a-ți oferi suport personalizat (la fel ca testele genetice). Trimite-ne întrebările tale prin formularul alăturat și îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, poți profita de opțiunea “live chat” din colțul dreapta jos al ecranului.
La ce mă mai ajută genetică?
“Cu ajutorul testului de nutriție oferit de MyBodyGuide am reușit să mă cunosc mai bine, să îmi dau seama ce anume trebuie schimbat în alimentația mea. De exemplu, îmi plăcea foarte mult mierea și o consumam cu regularitate. Rezultatul acestei analize însă mi-a demonstrat că acest aliment nu este tocmai benefic pentru organismul meu.
Mai mult, se pare că zahărul, folosit în cantități mici, îmi face mult mai bine decât credeam. Am fost uimită să citesc și că trebuie să am 5 mese pe zi, iar eu luăm mult mai puține până acum. Este un test extraordinar care merită făcut o dată-n viață”
Simona Patruleasă, prezentatoare tv