Cart

 • Nu este nici un produs in cos.

Îmbunătățirea Performanțelor Sportive prin Teste Genetice

Performanță este scrisă în ADN-ul tău

Fii în fruntea clasamentului cu o rețetă simplă: muncă multă plus antrenament personalizat genetic

sport de performanta my body guide

Eroi contemporani

Ceea ce ne fascinează la sportivii de performanță este acea dedicare obsesivă, curajul, dar și anii de muncă și sacrificii. Imaginea pe care ne-o formăm asupra sportivilor nu ia însă în calcul un aspect important: genele care fac distincția dintre victorie și eșec.

Detalii

Modul în care genele influențează performanțele sportive
1. STRUCTURA ȘI FUNCȚIA MUSCULARĂ

Anumite variații genetice au un impact semnificativ asupra puterii și rezistenței fibrelor musculare. Unele tipuri genetice, care prezintă fibre musculare ce răspund foarte rapid și generează forțe mari sunt potrivite unor sporturi de viteză. Alte tipuri care prezintă fibre musculare ,ce sunt considerate mai slabe și mai lente, sunt perfect adaptate unor sporturi de rezistență.
Analiza genetică permite identificarea “talentelor” genetice proprii, astfel încât beneficiarul lor să își poată defini orientarea atletică încă dintr-o perioadă incipientă a carierei sportive.

2. RĂSPUNS LA LEZIUNILE INFLAMATORII ȘI ETAPA DE REFACERE

Anumite gene controlează agresivitatea sistemului imunitar (răspunsul inflamator) și pot duce la un risc sporit de accidentare. Trebuie știut că țesutul se deteriorează ușor în timpul exercițiilor fizice, iar acest lucru este normal și nu lasă urme. În unele cazuri, totuși, genele determină un răpuns agresiv la aceste leziuni și se produce o inflamație răspunzătoare de leziuni extinse ale țesutului. În funcție de profilul genetic propriu, perioada de refacere în urma inflamațiilor și a stresului oxidativ poate varia foarte mult de la o persoană la alta. Un test genetic îți spune cât de agresiv e răspunsul inflamator, care e riscul de accidentare și ce măsuri poți lua astfel încât perioada de refacere să fie redusă considerabil.

3. NUTRIȚIE OPTIMĂ

În cazul unui sportiv, organismul trebuie să meargă ceas și la capacitate maximă, iar un rol important în acest proces îl are nutriția. Riscul de a dezvolta anumite boli este influențat în mare măsură de profilul genetic. Prin aceasta analiză primești un plan nutrițional optim, care va conduce la creșterea performanței în sport, dar și la reducerea riscului de boală pe parcursul întregii vieți.
Genele controlează, de asemenea, felul în care organismul absoarbe anumiți nutrienți, pe care îi convertește ulterior pentru a rămâne sănătos, dar și cum se elimină toxinele și poluanții.
Testul Genetic de sport My Body Guide analizează peste 52 de gene pentru a identifica deficiențele metabolice ce pot avea o influență asupra sănătății și performanțelor atletice, îți oferă informații despre necesarul optim de micronutrienți astfel încât să îi poți neutraliza și vezi totodată care alimente sunt sănătoase sau nesănătoase pentru tine.

4. MICRONUTRIENȚI OPTIMI

Organismul are nevoie de calciu pentru menținerea unei mase osoase normale. Numeroși radicali liberi sunt, de asemenea, eliberați de stresul metabolic ridicat, mai ales în sporturile competitive și pot deteriora, printr-o reacție în lanț distructivă, celulele și țesuturile. Anumiți antioxidanți (vitamine și minerale) opresc această reacție în lanț și sunt, prin urmare, recomandabili în doze mai mari. Există numeroase produse care pretind că asigură această protecție pentru organism, dar sunt concepute conform principiului “o mărime se potrivește tuturor” și sunt oferite de obicei în aceeași doză. Datorită progreselor înregistrate la nivelul geneticii umane, Testul Genetic de sport oferit de My Body Guide poate recomanda o formulă de micronutrienți personalizată, care să ajute la neutralizarea punctelor slabe genetice și să se acopere nevoia crescută de antioxidanți.

5. PONDERE CALORICĂ OPTIMĂ

Caloriile reprezintă combustibilul pentru celulele noastre și pentru performanțele sportive, iar acestea sunt obținute în principal din macronutrienți: grăsimi, carbohidrați și proteine. În urma analizei genetice vei afla care este raportul ideal dintre grăsimi, carbohidrați și proteine pentru tine, care să conducă la îmbunătățirea performanței. Prin urmare, obiectivul trebuie să se centreze pe consumul de alimente cu distribuții optime și evitarea celor nefavorabile.

6. GREUTATE CORPORALĂ OPTIMĂ

Greutatea optimă a corpului nu este necesară doar pentru sănătate, ci reprezintă un factor crucial pentru anumite sporturi, în special pentru cele artistice sau cu categorii de greutate. Ca atare, există mai multe motive pentru a-ți menține greutatea corporală în intervalul optim.
Programul de pierdere în greutate oferit de My Body Guide în urma testării genetice se concentrează pe echilibrul dintre restricția de calorii și aportul optim de nutrienți necesar masei musculare.

7. STRATEGIE ȘI LISTĂ CU ALIMENTE

În acest moment, deoarece genele au fost evaluate din punct de vedere al performanței sportive, știm cum să modificăm dieta în mod corespunzător. Totodată, vom afla detaliat ce anume să consumăm că și alimente sau micronutrienți, în ce moment și în ce cantitate; pe întreaga durată a carierei, în timpul antrenamentelor sau al competițiilor.
Testul Genetic de Sport My Body Guide vine cu o listă de peste 900 alimente evaluate în funcție de profilul genetic propriu, pentru a te ajuta să îți crești performanțele sportive.

Optimizarea, cheia succesului
Cu ajutorul Testul Geneticui de Sport My Body Guide iti dezvăluim date concrete ce te vor ajuta să optimizezi fiecare aspect necesar pentru a face performanță în sport. Totul datorită unei simple analize a mostrei proprii de salivă.

Produse recomandate

Ce sunt testele genetice și la ce ajută? Vrei să știi câți carbohidrați trebuie să conțină mesele tale zilnice sau ce gen de exerciții fizice sunt potrivite pentru ține? Ești curios câtă cafea poți onsuma într-o zi astfel încât sănătatea să nu îți fie afectată? Atunci este timpul să îți faci un test genetic și să afli cu precizie componentă ta genetică Afla mai multe

Probabil că ai mai multe întrebări
Ne poți lăsa un mesaj mai jos sau poți verifica secțiunea de Întrebări și Răspunsuri

Întreabă un medic

Dacă nu regăsești, în materialele din site, informația care te interesează, stai fără griji. Suntem aici pentru a-ți oferi suport personalizat (la fel ca testele genetice). Trimite-ne întrebările tale prin formularul alăturat și îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, poți profita de opțiunea “live chat” din colțul dreapta jos al ecranului.

  La ce mă mai ajută genetică?

  sport de performanta my body guide

  Controlul Greutății

  mananca sanatos mybodyguide

  Mănâncă Sănătos

  medicina personalizata my body guide

  Medicină Personalizată

  Cătălina și-a făcut deja o strategie mai bună după testul ADN pentru sportul de performanță!

  “Împreună cu echipa mea voi încerca să aplic cât mai bine informațiile din raportul de aproape 200 de pagini despre mine… DA, este o carte cu numele meu și doar despre mine și corpul meu, în raport cu sportul pe care îl iubesc și îl voi face cât voi putea de mult și de bine de acum încolo”

  Cătălina Ponor

  “Am descoperit în senzorul de sport făcut împreună cu cei de la MyBodyGuide informații relevante legate de bagajul meu genetic, informații ce m-au făcut să înțeleg mai bine anumite reacții ale organismului meu în diferite momente ale trecutului meu sportiv competițional. Înțelegerea potențialului impact genetic asupra performanței mele mă va ajuta să îmi maximizez în continuare bucuria de a face sport, fără risc de accidentări și cu o dozare optimă a efortului meu. Cred că proiecte precum Testul Genetic de Sport MyBodyGuide oferă inovația necesară în sport prin informații unice ce pot fi integrate în strategia de pregătire competițională a oricărui sportiv ce urmărește atingerea unui nivel de performanță competițională ridicat.”

  Virgil Stănescu, Baschetbalist

  test ADN pentru sport de performanta
  19 septembrie 2016

  Cum te ajută un test ADN să ajungi campion olimpic

  Genele reprezintă schița organismului nostru și, dacă avem toate informațiile pe care știința le oferă ...
  Read More
  11 iulie 2016

  Portalul DNA Nutricontrol

  Cel mai simplu mod de a-ți planifica dieta în funcție de profilul genetic Portalul DNA ...
  Read More