Cart

  • Nu este nici un produs in cos.

PREVENIȚI ȘI INVERSAȚI BOLILE DE INIMĂ

Rezolvarea revoluționară, dovedită științific și bazată pe nutriție

Cele de mai sus reprezintă titlul cărții scrise de Dr. Caldwell B. Esselstyn Jr. O carte despre un program revoluționar susținut de rezultatele irefutabile ale studiului de 20 de ani al Dr. Esselstyn, care demonstrează că schimbările în alimentație pot vindeca cu adevărat bolile de inimă.

Bolile de inimă rămân cauza principală de deces în Statele Unite, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Și una din primele cauze de deces și în România. Dar, așa cum explică Dr. Caldwell B. Esselstyn Jr., un fost chirurg, cercetător și clinician de renume internațional la Cleveland Clinic, în această carte, acestea pot fi prevenite, inversate și chiar eliminate. Dr. Esselstyn susține că cardiologia convențională a eșuat în tratarea pacienților, dezvoltând metode care se concentrează doar asupra simptomelor bolii de inimă, nu asupra cauzei.

Studiul pe 20 ani

Bazându-se pe rezultatele revoluționare ale studiului său nutrițional de 20 de ani – cel mai lung studiu de acest fel realizat vreodată – această carte explică, cu dovezi științifice irefutabile, cum putem eradica definitiv epidemia de boli de inimă în țara noastră prin schimbarea alimentației.

Aici, Dr. Esselstyn argumentează în mod convingător că o dietă bazată pe plante, fără uleiuri, nu numai că poate preveni și opri progresia bolii de inimă, dar poate și inversa efectele acesteia.

Dovada

Dovada se află în rezultate. Pacienții studiului inițial al Dr. Esselstyn s-au prezentat cu boli avansate ale arterelor coronariene. Cu toate că au primit tratament agresiv, inclusiv bypass-uri și angioplastii, 5 dintre pacienți au fost informați de către cardiologi că le mai rămâne mai puțin de un an de trăit.

În câteva luni de la urmarea programului Dr. Esselstyn, nivelurile lor de colesterol, simptomele de angină și fluxul sanguin s-au îmbunătățit semnificativ. La doisprezece ani după aceasta, 17 pacienți care au continuat programul nu au mai avut evenimente cardiace. Pacienții care au respectat programul au supraviețuit peste douăzeci de ani fără simptome.

Colesterolul

După 5 ani de urmat dieta bazată pe plante a Dr. Esselstyn, nivelul mediu al colesterolului total al grupului său de cercetare a scăzut de la 246 miligrame per decilitru la 137 mg/dL (Valoarea de peste 240 mg/dL este considerată “risc ridicat”, iar sub 150 mg/dL este nivelul de colesterol total întâlnit în culturile în care bolile de inimă sunt practic inexistente.) Aceasta reprezintă cea mai semnificativă scădere a colesterolului documentată vreodată în literatura medicală într-un studiu de acest tip.

Evenimente cardiace

Cei 17 pacienți din studiu au avut 49 de evenimente cardiace în anii anteriori studiului și au suferit proceduri de tratament agresive. Unii au avut mai multe operații de bypass. După începerea planului alimentar, nu au mai avut loc evenimente cardiace în grup într-un interval de 12 ani.

Dovezi angiografice

Angiogramele realizate la participanții la studiu arată o lărgire a arterelor coronariene și, astfel, o inversare a bolii.

Deci:

“PREVENIȚI ȘI INVERSAȚI BOLILE DE INIMĂ” ne oferă același plan simplu, bazat pe nutriție, care a schimbat în mod dramatic viețile pacienților săi pentru totdeauna. Cu acest plan alimentar, cei afectați de boli de inimă își vor menține nivelul de colesterol la un nivel suficient de scăzut încât să se asigure că nu vor avea niciodată un atac de cord. Mai mult decât atât, cartea oferă peste 150 de rețete delicioase dezvoltate de Dr. Esselstyn și soția sa, Ann Crile Esselstyn, de-a lungul anilor.

Notă: Cartea se poate găsi doar în limba engleză – ”Prevent and Reverse Heart Disease: The Revolutionary, Scientifically Proven, Nutrition-Based Cure”, Caldwell B. Esselstyn (Author)

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.