Cart

  • Nu este nici un produs in cos.

Planul tău personalizat pentru Normalizarea Tensiunii Arteriale

Astăzi, aș vrea să vă povestesc despre o idee revoluționară care a captat atenția mea în mod deosebit. Recent, am dat peste o carte fascinantă a cercetătorului Roger Mason, care vorbește despre o problemă cu care se confruntă mulți dintre noi – hipertensiunea arterială (HTA).

Și mai mult, Mason ne arată o cale spre soluționarea acestei probleme, fără necesitatea medicamentelor. Sună promițător, nu-i așa?

Problema din SUA acum și la noi

Hipertensiunea, sau tensiunea arterială ridicată, afectează o treime din populația americană adultă și este deja o problemă de sănătate majoră și în România, similară cu multe alte țări.

Factorii care o cauzează includ un stil de viață sedentar, consumul excesiv de zaharuri și alcool, precum și obiceiurile alimentare nesănătoase. 

Cu toate acestea, nu ne putem lăsa copleșiți de aceste statistici sumbre. Da, problema este acolo, dar sunt și soluții.

Soluțiile și genetica

Mason ne propune un regim alimentar echilibrat, exerciții fizice, suplimente cu efecte dovedite și renunțarea la obiceiurile dăunătoare. Și aici, aș vrea să adaug ceva în plus. Acest “ceva” este personalizarea nutriției în funcție de genetica fiecăruia dintre noi. Sună interesant, nu?

Știința genetică a progresat mult în ultimii ani. Acum avem posibilitatea să înțelegem cum genele noastreunice influențează reacțiile corpului la diferite tipuri de alimente.

Prin adaptarea dietei la profilul nostru genetic, putem lua controlul asupra sănătății noastre și chiar putem preveni sau inversa multe boli comune la care suntem predispuși.

Normalizare, chiar așa?

Cercetări recente au arătat că o dietă personalizată în funcție de genetica noastră poate ajuta la normalizarea tensiunii arteriale. Și nu numai atât, dar poate preveni și inversa multe dintre bolile la care suntem predispuși genetic. Acest lucru se datorează faptului că genele noastre unice influențează modul în care corpul nostru procesează diferitele tipuri de nutrienți

Să ne gândim la zaharuri, de exemplu. Cunoaștem deja efectul lor nociv asupra sănătății noastre, în special în ce privește rezistența la insulină și hipertensiunea arterială. Însă, ceea ce poate funcționa pentru unii, poate fi dăunător pentru alții.

Unele persoane pot metaboliza eficient zaharurile, în timp ce alții pot avea dificultăți. Deci, nu e de mirare că o dietă bazată pe genetica individuală pare a fi cheia.

Să ne amintim totuși că aceasta nu este o soluție de tipul “una pentru toți”. Fiecare persoană este unică și, prin urmare, necesită o abordare personalizată. Cu toate acestea, luând în considerare factorii genetici în dieta noastră, ne putem îmbunătăți sănătatea și ne putem asigura că suntem pe drumul cel bun spre un viitor mai sănătos.

Un nivel peste

Cercetătorul Mason a avut dreptate în privința unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață activ pentru combaterea hipertensiunii arteriale. Hai să adăugăm un alt nivel la această înțelegere – genetica noastră unică. Prin înțelegerea genelor noastre, putem dezvolta o dietă și un plan de viață care funcționează cel mai bine pentru noi.

Așadar, nu ezitați să faceți un pas spre un viitor mai sănătos, prin personalizarea dietei dvs. în funcție de genetica dvs. unică. După cum spune Mason, putem preveni și inversa hipertensiunea arterială, precum și multe alte boli comune. Nu-i așa că sună ca un plan excelent? Eu cred că da!

Ceva concret

Iar un produs care vă dă acces la unul din cele mai bune planuri nutriționale din lume este Testul genetic pentru nutriția sănătoasă. Cu doar 2-3 lei pentru fiecare aliment, eliminați confuziile alimentare pentru tot restul vieții. 

Sper că acest blog v-a deschis un nou orizont în ce privește abordarea sănătății. Să ne întâlnim din nou în următorul post, unde vom explora și alte subiecte fascinante legate de nutriție și genetica noastră unică.

Până atunci, aveți grijă de voi și nu uitați, suntem ceea ce mâncăm, dar și ceea ce genele noastre unice ne permite să fim!

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.