PANDEMIA, BURNOUT-UL SI ..... GENETICA - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

PANDEMIA, BURNOUT-UL SI ….. GENETICA

Odată cu pandemia și-a făcut loc în peisaj și un termen poate mai puțin cunoscut, împrumutat de altfel din terminologia anglosaxonă: burnout-ul

Ce este de fapt sindromul de burnout? 

Este o stare de epuizare funcțională, mentală și fizică care este cauzată de niveluri ridicate de stres prelungit. El are mai multe semne și simptome și se diferențiază față de starea de stres prin mai multe elemente. Dacă vrei să le afli, le poți consulta la rubrica “descriere produs” a acestei pagini.

Cifrele….

Insă ce este și mai interesant este că, acum la aproape un an de pandemie, aprox. unul din trei români consideră că au ajuns la burnout. Mai exact 30%! Oboseala resimțită în urma unui program solicitant îi face pe alți aproape 20% dintre angajați să creadă că în cel mult jumătate de an vor ajunge la epuizare, dacă stresul se va menține la același nivel, în timp ce peste 15 procente estimează că vor ajunge la epuizare în cel mult un an. Ce să mai, un efect masă!

Partea bună este însă că nu toți reacționăm la fel în fața stimulilor și, prin urmare, nu toți ajungem la burnout. Un rol important avându-l, poate ai ghicit, moștenirea ta genetică.

Riscuri mai mari si mai mici

Astfel, mai multe gene asociate cu trăsăturile stresului au fost deja identificate de către oamenii de știință. Un test genetic modern pentru sindromul de burnout îți poate spune:

  • cam ce risc ai avea să dezvolți boala,
  • te poate îndruma asupra măsurilor preventive pe care le poți lua astfel încât să eviți instalarea ei, iar în plus
  • îți poate recomanda și ce alimente să consumi bazate pe profilul tău genetic.

Mai mult, îți indică si

  • cat de bine performezi în situațiile stresante,
  • care este rezistența emoțională la situațiile negative și
  • cât de mare este comportamentul impulsiv.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.