Cart

  • Nu este nici un produs in cos.

Nutriție personalizată pe baza ADN-ului: ce ar trebui să știi?

Cu avansul tehnologiei, nutriția personalizată bazată pe ADN a devenit o modalitate tot mai populară și eficientă de a ajunge la obiectivele de sănătate. Acesta este un domeniu relativ nou, care se bazează pe înțelegerea unicătății genetice a fiecărei persoane și adaptarea dietei și stilului de viață la nevoile lor specifice, diferite și chiar unice.

Digestia și metabolismul

Sănătatea și nutriția sunt legate direct de ADN-ul nostru și diferențele genetice pot influența modul în care corpul nostru digeră și metabolizează anumite alimente și nutrienți. Prin urmare, o abordare personalizată a nutriției poate fi foarte benefică pentru fiecare individ. 

În acest fel, tu nu mai ești văzut ca făcând parte dintr-o anumită categorie căreia îi poți aparține mai mult sau mai puțin ci, dimpotrivă, poți fi scos acum din categoriile în care ai fost inclus și tratat ca un individ unic ce ești. Cu diferențele și particularitățile care îți aparțin.

Profilul tău genetic

Odată ce îți înțelegi profilul genetic, vei primi informații cu privire la modul în care corpul tău reacționează la diferite alimente și nutrienți. De exemplu, unele persoane pot avea nevoie de mai multă proteină, în timp ce altele pot fi mai sensibile la anumite grăsimi sau carbohidrați. Unele persoane trebuie să evite carnea sau glutenul sau lactoza, altele nu au această problemă.

Nutriția personalizată ca terapie

Nutriția personalizată poate fi utilizată pentru a trata o serie de afecțiuni, precum alergiile alimentare, intoleranțele, bolile autoimune și tulburările metabolice (ex. diabetul zaharat). De asemenea, poate fi utilizată pentru a îmbunătăți performanța sportivă sau pentru a pierde în greutate în mod mult mai eficient. Nu în ultimul rând pentru a-ți crește imunitatea, pentru a detoxifia organismul sau pentru a-i crește nivelul de energie, vital în desfășurarea oricărei activități. 

Un studiu publicat în 2018 a examinat efectele unui program de nutriție personalizat genetic asupra pierderii în greutate și a compoziției corpului. Rezultatele au arătat că cei care au urmat un plan de nutriție personalizat genetic au pierdut mai mult în greutate și au avut o compoziție corporală mai bună decât cei care au urmat un program de nutriție standard.

Abordarea prezentului

Prin nutriția personalizată, se poate obține o mai bună înțelegere a propriului corp și a nevoilor sale specifice. Această abordare te poate ajuta să îți îmbunătățești sănătatea și să îți atingi obiectivele de fitness într-un mod mai eficient. 

Nu mai este niciun dubiu că abordarea personalizată a stilului de viață (nutriție, mișcare, stres, terapie) reprezintă deja prezentul. Poți acum să fii deja cu un pas înainte și să îți faci un bine, căci există și la noi instrumente care să te ajute în acest demers.

MyBodyGuide a îmbrățișat încă de mai bine de șase ani acest concept aducând în România cel mai complex set de teste genetice pentru optimizarea stilului de viață și a terapiei. Ca vârf de lance este testul genetic pentru nutriția sănătoasă și testul genetic pentru controlul greutății, alături de alte câteva zeci. Efectuate printr-un parteneriat cu un laborator ultramodern austro german, pionier în genetica modernă.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.