Nutriţia sǎnǎtoasǎ, într-o nouǎ etapǎ - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plată în rate

Nutriţia sǎnǎtoasǎ, într-o nouǎ etapǎ

O expresie foarte des întâlnită: nutriția sănătoasă. Atât de des încât aproape că nici nu ne mai atrage atenția. De ani de zile, ba chiar de zeci de ani specialiști în nutriție au încercat să dezlege misterul și să găsească formula unei alimentații sănătoase valabilă pentru toată lumea și pentru toată viața. 

Numai cǎ ceea ce era considerat sănătos acum 30, 40 sau 50 de ani după canoanele vremii respective, acum poate că sunt catalogate ca nesănătoase sau de evitat. 

Vegetarieni pe viaţǎ, serios?

Lumea evoluează, știința avansează și, pe măsură ce înțelegem mai bine relațiile dintre anumiţi nutrienţi și bolile care ni se pot declanșa în decursul vieții, pe atât putem încadra un aliment în categoria celor sănătoase. Desigur, ni s-a tot spus spre ex. că legumele și fructele sunt sănătoase, dar hai să fim serioși: nu toți putem fi vegetarieni. 

Căci despre asta este vorba până la urmă: de a adopta un stil alimentar care ni se potrivește nouă, ne oferă o sănătate de fier și care să ne însoțească pe tot parcursul vieții. Şi asta fără să fim neapărat vegetarieni. Cam grea provocare, nu? 

Cu atâtea sute de alimente în jurul nostru care mai de care mai atractive, dar și mai procesate, lucru care nu întotdeauna duce în direcția dorită, respectiv spre sănătatea de lungă durată pe care ne-o dorim cu toții, este aproape imposibil de gǎsit formula unicǎ pentru nutriția sănătoasă în ce ne priveşte.  

Categorii?

Spuneam mai devreme că ceea ce era considerat sănătos cu ceva vreme în urmă, nu mai este la fel și astăzi. Ba aş merge mai departe, spre un adevăr pe care cu toții l-am constatat și anume că ceea ce este sănătos pentru o persoană poate fi nesănătos pentru o alta. Dar este un adevăr cam difuz, pe care nu poţi să-l “apuci de undeva” ci doar l-ai constatat și atât. 

În fapt cum poți să faci asta pentru fiecare din sutele de alimente care te înconjoară și față de miliardele de semeni ai tǎi? Este imposibil. De aceea știința de până acum a creat niște categorii, ușor numărabile și pe care să le poată țină sub control. 

Doar că tu nu te regăsești în nicio categorie, pentru că ești o persoană distinctă și unică prin genele tale, gene care sunt răspunzătoare de foarte multe aspecte din viața ta, inclusiv de modul în care alimentele sunt descompuse, îți produc energia de care ai nevoie, îți locuiesc permanent “piesele stricate” și la final îți formează deșeurile care trebuie eliminate. 

Cum stǎ treaba

Diferențele subtile între aceste aspecte care vizează parcursul unui aliment în corpul tău, coroborate cu predispozițiile spre anumite boli cu care te naști, alături de noi toți dealtfel, fac ca un aliment să fie mai “prietenos” cu tine decât cu vecinul tău, spre exemplu. 

Iar dacă vei consuma acele alimente care îți aduc cât mai multe beneficii vizavi de riscul tău personal de a dezvolta anumite boli pe parcursul vieții (precum: hipertensiune, osteoporoză, glaucom, cancer de prostată sau de sân, Alzheimer, colesterol crescut, diabet, etc, etc), te vei îndrepta cu mare probabilitate spre o viață lungă și frumoasă. 

Posibila soluţie

Dacă ai în vedere abordarea aceasta modernă în care geneticienii și-au dat mâna cu performanțele uluitoare ale computerelor de azi care pot efectua miliardele de calcule necesare pentru ca tu să știi cu mare probabilitate ce aliment îți e prieten pe viaţǎ, poți accesa testul genetic pentru nutriția sănătoasă, efectuat de noi la unul dintre cele mai performante laboratoare europene de genetică și care te va duce către unul dintre cele mai bune programe nutriționale din lume la ora aceasta. 

Test finalizat cu un raport pentru care laboratorul a fost acreditat chiar și pentru modul de prezentare și de interpretare a rezultatelor. Și vei avea în sfârșit claritatea care ți-a lipsit până acum în ce privește o listă de peste 900 de alimente din jurul tǎu. 

Flexibilitate

Ba chiar te putem ajuta și mai departe în cazul extrem de rar în care ai avea nevoie de o lămurire suplimentarǎ care poate a scăpat la o primă citire a raportului, foarte bine întocmit și explicat în limba română dealtfel, oferindu-ţi gratuit o discuție lămuritoare cu unul dintre consultanții noştri.

Încǎ o veste bunǎ: nu trebuie sǎ renunţi de tot la unele alimente, ci sǎ le consumi mai rar. Ar fi pǎcat sǎ nu te poţi împrieteni cu o aşa “dietǎ”, din care sǎ nu îţi lipseascǎ nimic, nu? 

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.