Nutriția nu mai trebuie să fie ”cenușăreasa” în lupta contra bolilor cronice
Pacienții si ghidul nutrițional
La întrebarea ”ce procent de pacienți ar putea beneficia de un ghid nutrițional de la un profesionist din domeniul sănătății” răspunsul lui Stephen Devries, MD, cardiolog preventiv și director executiv al Institutului educațional nonprofit Gaples din Deerfield, Illinois a fost că numărul real este de fapt de 100%.
Cine ar putea beneficia de fapt
Devries observă că trei sferturi dintre adulții din SUA sunt supraponderali sau au obezitate, iar cel puțin 50% au prediabet sau diabet, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Pacienții cu alte afecțiuni – inclusiv hipertensiune arterială, dislipidemie, tulburări digestive și alergii alimentare – ar putea beneficia, de asemenea, de discuțiile despre nutriție, a spus el. „O discuție semnificativă despre nutriție trebuie inclusă în îngrijirea fiecărui pacient”, a spus Devries, care este, de asemenea, profesor asociat la Harvard TH Chan School of Public Health.
Ce face lipsa unei alimentații bune
Fiecare pacient are nevoie de consiliere, deoarece lipsa unei alimentații bune este „baza majorității bolilor cronice de care suferă americanii și alți oameni din întreaga lume”, a declarat Caroline Apovian, MD, co-director al Centrului pentru Managementul Greutății și Wellness, divizia de Endocrinologie, Diabet și Hipertensiune arterială la Brigham and Women’s Hospital din Boston.
„Toată lumea ar putea beneficia de consiliere nutrițională”, a fost de acord Sylvia Bollie, MD, specialist în obezitate integrativă la ”Embrace You Weight and Wellness” din Silver Spring, Maryland. „Ar trebui să avem cel puțin o bază de consiliere nutrițională standard sau evaluare nutrițională pentru toți pacienții, indiferent de greutate”, a spus Bollie.
Sistemul de îngrijire….
Bollie a spus că lipsa acțiunii proactive în ceea ce privește nutriția reflectă sistemul de „îngrijire a bolilor” din SUA (și nu numai, n.n.), în care clinicienii așteaptă până când un pacient are un indice de masă corporală (IMC) la nivel de obezitate înainte de a recomanda unui pacient o modificare de dietă sau de stil de viață.
Articolul original se găsește aici.