Modul in care sunt selectate genele - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

Modul in care sunt selectate genele

Literatura de specialitate a identificat deja un numar mare de gene care sunt associate cu anumite boli, dar de cele mai multe ori, verificarea acestor conexiuni nu a fost posibila din punct de vedere stiintific. In alte cazuri, cu toate ca exista o legatura statistica, influenta unei posibile gene defecte care ar putea creste riscul declansarii unei anumite boli a fost prea nesemnificativa pentru a putea justifica o analiza genetica precauta. Dupa o selectie riguroasa a potentialelor gene de risc raman, de exemplu, 16 posibile astfel de gene conectate cu tromboza. In fiecare dintre acestea, multe anomalii au fost deja descoperite; ele se aflau in stransa legatura cu factorii de risc ai trombozei, bazandu-se pe cercetarile stiintifice realizate in colaborare cu pacientii care suferea deja de aceasta boala.

Astfel, au fost selectate doar acele gene care se regaseau la majoritatea populatiei europene, tocmai pentru a justifica testarea. Vorbim despre gene care declanseaza o astfel de anomalie doar la un individ din 20 000. De asemenea, fiecare gena a fost verificata daca dispune de anomalii suficient de pronuntate astfel incat sa se justifice includerea acesteia in program. Prin urmare, rapoartele de sanatate publica vorbesc numai de gene relevante pentru domeniul medical.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.