Continuare articol:

Este vorba despre alimentația sănătoasă.
De fapt, nutriția e primul pas și cel mai important în abordarea colesterolului și a tensiunii crescute.

Lucru știut dealtfel, dar mult prea general. Sunt zeci de scheme și diete, iar dacă s-ar fi găsit una perfectă ar fi fost pe buzele tuturor, la ordinea zilei. Care alimentație îmi este potrivită atunci și cum aflu care aliment este sănătos pentru mine?

Este dovedită asocierea unor micronutrienți cu frecvența mai mare a diverselor boli comune (osteoporoză, hipertensiune arterială, colesterol crescut, boala Alzheimer, cancer de sân, diabet zaharat ș.a.m.d.). Cum nimeni nu știe ce predispoziții genetice am eu, nimeni nu îmi va putea spune care alimente sunt cu adevărat bune pentru mine.

Mai mult, cum fiecare aliment este alcătuit din zeci de micronutrienți, din care o parte îmi este bună, iar o alta nu, există sute de calcule care se fac pentru fiecare în parte care țin seama de toate predispozițiile mai sus amintite pentru a rezulta un verdict: îmi este prieten pe termen lung sau, dimpotrivă, îmi este dușman.


Unele exemple simple de reacții diferite la diversele alimente le cunoaștem destul de bine:
  • se poate spune că un consum regulat de carne este bun căci aduce proteine. Poate fi adevărat pentru mine, însă unei alte persoane îi poate aduce o încărcare mai mare cu fierul din carne; adică la apariția hemocromatozei;
  • sau, la fel, deși consumul de lactate poate aduce multe beneficii unora, altora le provoacă balonări, dureri abdominale etc. Și așa află că au o intoleranță la lactoză.
  • acizii grași Omega 3, considerați de multă vreme ca având efect benefic în scăderea grăsimilor rele; însă, din cauza prezenței unei variații genetice la unele persoane, la ele efectul este nul sau chiar potrivnic făcându-le un mare deserviciu.

Concluzia este că eu am nevoie de setul meu de alimente care îmi aduce reale foloase.
Dar cum fac să aleg aceste alimente? Ei, aici e provocarea, căci fiecare aliment are câteva zeci de micronutrienți, unii mai buni și alții mai puțin buni. Iar miile de calcule ce ar fi necesare să mă descurc cu sutele de alimente din jur nu mi le face nimeni.


Există însă acum o soluție științifică europeană pe care am adoptat-o recent și la noi în țară: Testul genetic pentru o nutriție sănătoasă! Bazat pe Algoritmul unic "GenM 50 Plus" elaborat de geneticieni și pus în practică cu ajutorul computerelor ultraperformante.

Cum mă poate ajuta un astfel de test de ultimă oră:

  • prin Algoritmul "GenM 50 Plus", îmi arată care dintre cele peste 900 alimente avute în vedere îmi sunt cu adevărat bune și pe care să le evit; adică le evaluează în funcție de genele mele; nimeni nu îmi poate face aceste calcule precise
  • analizează impactul alimentelor asupra a peste 20 disfuncții metabolice
  • îmi cresc simțitor șansele ca tensiunea mărită să se normalizeze
  • îmi cresc simțitor șansele ca să îmi scadă grăsimile ”rele” deja crescute la niveluri periculoase
  • pot scăpa de medicamentele pe care le iau deja (statine, antihipertensive, etc)
  • mă aleg cu un plan nutrițional dintre cele mai bune din lume, flexibil și valabil pe viață
  • îmi scad simțitor șansele să mă îmbolnăvesc pe termen lung
  • am claritate în ce privește alimentația cu adevărat sănătoasă pentru mine

Și mă costă doar 2-3 lei pentru fiecare aliment, pe viață! Acum, dacă suma aceasta este mică sau mare pentru ceea ce se obține (vezi mai sus), rămâne de apreciat de fiecare și de prețul pe care îl pune pe sănătate. Am făcut un calcul pentru 10 ani pentru cineva care ia zilnic o medicație simplă hipertensivă și costul a ieșit undeva la cca. 12.000 lei. Nemaivorbind de posibilele efecte secundare, un alt fel de preț plătit. Calcule de genul acesta se pot face ușor pentru fiecare situație specifică în parte.

Dacă aveți în vedere o astfel de abordare personalizată pentru pacienții dvs. cu acces la unul dintre cele mai bune programe nutriționale, o soluție la cheie și clară, puteți accesa AICI un model al unui astfel de raport rezultat în urma efectuării Testului Genetic pentru Nutriția Sănătoasă.

Puteți accesa articolul original publicat de clinica Mayo cu acest link: ”10 moduri de a controla HTA fără medicamente”.


Vă doresc numai bine!
Dr Dorin Pirciog
Director MyBodyGuide

MyBodyGuide, reprezintă un laborator de reputație europeană, acreditat nu numai pentru interpretarea rezultatelor, dar și pentru modul lor de prezentare. MyBodyGuide, cel mai complex set de teste genetice pentru funcționarea optimă a organismului nostru!

[bot_catcher]