Iti poti pierde vederea, daca nu iei masuri din timp - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

test glaucom

Iti poti pierde vederea, daca nu iei masuri din timp

Afla ce masuri ai acum la indemana, oferite de genetica moderna

Glaucomul este o boala comuna a ochiului si reprezinta una dintre principalele cauze ale orbirii in lume. Afectiunea in sine este oarecum usor de detectat si tratat cu picaturi de ochi, insa pacientii constientizeaza simptomele prea tarziu, intr-o faza avansata a bolii, cand nervul optic prezinta deja leziuni serioase si ireversibile. In cazurile severe, boala conduce la orbire.

La nivel mondial, se estimeaza un numar de bolnavi de glaucom intre 65 si 105 milioane, dintre care 10% sunt deja in stadiul de orbire bilaterala. In Romania nu exista statistici oficiale, dar se presupune ca numarul bolnavilor ar fi de aproximativ 140.000 (conform societateadeglaucom.ro).

In interiorul ochiului uman se desfasoara un flux continuu de lichid limpede. Acesta este secretat in spatele globului ocular si se scurge catre partile din fata prin valve. Regularizarea dintre secretie si caile de iesire creeaza presiune in ochi, care este importanta pentru forma si functia ochiului. Variatii genetice nefavorabile ar putea interfera cu functia valvelor, astfel incat fluidul produs sa nu poata fi drenat corespunzator. Aceasta duce la creșterea graduala a presiunii din vasele de sange care aprovizioneaza nervul optic cu oxigen si nutrienti, ajungand sa blocheze fluxul sanguin. Daca aceasta situatie persista, nervii oculari incep sa se usuce treptat in campul vizual îndepartat.

Creierul combina imaginea ambilor ochi si astfel, initial, compenseaza alterarea vederii. Boala este de obicei diagnosticata doar atunci cand ambii ochi au fost afectati si pacientul se confrunta cu dificultați – de exemplu, omite parți ale cuvintelor atunci cand citeste sau are probleme atunci cand conduce autoturismul.  In acest punct, nervul optic este de cele mai multe ori alterat sever, acest lucru ducand, in cele mai multe cazuri, la o scadere permanenta a campului vizual sau chiar la orbire.

Partea buna este ca a fost identificata o gena care joaca un rol important in functia valvelor de aerisire.

Testul genetic MyBodyGuide este recomandat pentru a determina riscul propriu asociat glaucomului.  Din moment ce boala abia se manifesta si primele anomalii vizuale apar abia dupa ce aproximativ 95% din celulele vizuale au murit, este foarte important sa detectam boala cat mai devreme posibil si sa beneficiem de un tratament corespunzator.

Fa-ti testul acum si rezultatul vine sub forma unui raport personalizat, cu detalii atat despre gradul de risc, cat si un sumar de recomandari si intrepretari relevante.

Testul Genetic MyBodyGuide pentru Glaucom, pe scurt:

Detectarea glaucomul in faza incipienta si tratamentul corespunzator

  • Evaluarea genetica a riscului de glaucom
  • Informatii importante pentru detectare precoce
  • Analiza variatiilor genetice ce cauzeaza boala
  • Tratament simplu si eficient atunci cand este diagnosticat la timp
  • Protectie crescuta impotriva uneia dintre principalele cauze ale orbirii

Mai multe detalii despre testele ADN oferite de MyBodyGuide se regasesc aici:  https://www.mybodyguide.ro/produse/

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.