Ghidul corpului meu - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

Ghidul corpului meu

Ghidul corpului meu

Fiecare persoană are mai multe mii de miliarde de celule mici, care, împreună, formează țesuturile corpului nostru. Fiecare celula are un nucleu, in care exista aproximativ 30.000 de gene diferite, care controlează o varietate largă de proprietăți și mecanisme ale corpului nostru. O gena reprezinta o instructiune pentru o anumita functie sau trasatura. Există, de exemplu, gene care determina culoarea ochilor, gene care controleaza la ce înălțime vom ajunge, gene care sunt responsabile pentru digestia anumitor produse alimentare și gene care sunt responsabile pentru functionarea celulelor nervoase din creier. În intregul lor, genele formeaza tiparul/ghidul corpului nostru.

Din păcate, genele noastre sunt predispuse la erori, iar fiecare dintre noi are anumite defecte genetice –  fie moștenite de la părinții noștri, fie formate prin erori de transcriere, ce au in prezent un efect negativ asupra sanatatii noastre. Aceste defecte genetice pot avea consecințe diferite: slăbirea sistemului nostru imunitar, cresterea riscului unui atac de cord sau deteriorarea vederii. Ele declanseaza astm si alergii, sau pot cauza excesul de greutate, in cazul unui regim alimentar nereglementat. Desigur, fiecare dintre noi prezinta defecte genetice diferite, ceea ce înseamnă că unii oameni au un risc mai mare de atac de cord, in timp ce altii sunt, de exemplu, intoleranți la lactoză. Boli care apar frecvent în anumite familii sunt un bun exemplu al faptului că riscul individual de boală poate fi diferit de la familie la familie și, de la persoană la persoană.

Defectele genetice, cauza riscului crescut de boli

Defecte genetice pot afecta sănătatea, deși, în multe cazuri, acestea nu provoacă o boală, ci doar un risc crescut de boli. Alti factori externi (cum ar fi mediul sau propriul nostru stil de viață) influențează declansarea bolii.

Testarea genetica pentru ingrijirea sanatatii

Datorită celor mai noi tehnologii, acum este posibila testarea pentru defectele anumitor gene, mai ales când se știe că acestea pot fi asociate cu anumite boli. Pe baza rezultatului analizei, putem dezvolta un program de prevenire care sa va reduca semnificativ riscul personal de boala și sa vă ajute să rămâneti sănătoși.

Un stil de viață sănătos este, desigur, de preferat, deoarece poate neutraliza multe predispozitii genetice, chiar și fără informații suplimentare cu privire la riscurile personale. Cu toate acestea, testele genetice vă oferă aceste informații mai precise și, ca atare, stiti cu ce anume trebuie sa fiti mai atenti si chiar sa luati anumite masuri specifice.

Regasiti aici mai multe informatii despre testele oferite de MyBodyGuide: www.mybodyguide.ro

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.