Este bun uleiul de pește pentru tine? Depinde de ADN-ul tău! - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plată în rate

Este bun uleiul de pește pentru tine? Depinde de ADN-ul tău!

Nu mai e deloc străin faptul că ni se recomandă din ce în ce mai des grăsimi saturate de tip omega 3 și omega 6 din ulei de pește. Dar este oare această recomandare bună pentru toți, pentru tine în special? Și dacă da, în ce cantitate sau raport? Vezi mai jos legătura dintre uleiul de pește și ADN-ul tău.

Omega 3

Multe alimente sunt astăzi suplimentate cu acizi grași omega 3 datorită beneficiilor pentru sănătate pe care se presupune că le aduc. Dar nu toți beneficiem de ele în mod egal, așa cum o arată și un (alt) studiu mai recent efectuat pe populația din Groenlanda*. Astfel, pentru persoanele cărora le lipsește profilul genetic al acestei populații, suplimentarea cu acizi grași omega 3 poate să nu facă chiar așa de bine. 

Groenlanda

Studiul reprezintă o contribuție importantă la înțelegerea adaptării omului la mediu, după cum afirmat Toomas Kivisild, genetician la Universitatea Cambridge (UK).

Inuiții din Groenlanda se știe că trăiesc în condiții extreme de mediu, cu temperaturi de – 20 °C și unde sursele de hrană sunt puține. În aceste condiții, majoritatea alimentației acestora este formată din peste sau mamifere marine cu un conținut foarte bogat de grăsimi. Cu toate acestea, nativii din Groenlanda au un risc de boli cardiace mai scăzut decât multe alte persoane.

Compararea ADN-ului

Pentru a înțelege mai bine problema, Rasmus Nielsen, genetician la Universitatea Berkeley California și colegii lui au comparat ADN-ul de la 191 de inuiți cu cel de la 60 de europeni și 44 de chinezi Han. 

S-au găsit astfel diferențele remarcabile în special la nivelul cromozomului 11, mai exact la genele care controlează procesarea acizilor grași din alimentație în diverse elemente constructive pentru organism.

Concluzii

Concluzia a fost că persoanele care nu au gena prezenta la populația inuită nu beneficiază de efectele benefice ale acizilor grași omega 3.

Iar o concluzie mai generală este că nu tot ceea ce este bun pentru altul ți se potrivește și ție, ba uneori îți poate face rău. Rămâi alături de noi și îți vom prezenta și alte cazuri asemănătoare cu ideea de bază că nu există o soluție standard sau recomandare unică, există doar soluția ta

Ce poți să faci

Iar ca să o afli, va trebui să mergi pe calea unui test genetic de ultima oră și performant în ceea ce privește modul de interpretare și de prezentare a rezultatelor, astfel încât să-ți ofere o soluție unică, doar a ta, pe care să o urmezi toată viața știind că te va duce în direcția potrivită.

*Sursa: https://www.sciencemag.org/news/2015/09/fish-oil-good-you-depends-your-dna

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.