Cart

  • No products in the cart.
DNAnutriControl Portal_v3900x500

The DNA Nutricontrol Portal

The easiest way to plan your diet is based on your genetic profile

The DNA Nutricontrol Portal functions based on the weight sensor or the sport one and does all maths for you. With only a few clicks, you can plan an optim diet and a daily exercise program.

The platform filters all the aliments through your genetic profile and advises you on nutrition so that you don’t overcome the maximum of calories per day. If the menu doesn’t make you smile from the inside, do not worry about it – there are almost 1000 menus from where you can choose.

Do you cook?

If that’s a yes -great! Choose from more than 800 recipes suited to your genetic profile and include it in your nutrition plan. Each ingredient is personalized in so that you can reach the ideal.

What advantages does this portal have

  • 15,000 ingredients & 140 000 products (brands)
  • Shopping list
  • 800+ personalized recipes
  • Work out plan
  • Follow the progress
  • It’s free as long as you acquire the weight or sport analysis

You can acces the portal here: DNAnutriControl Portal!

Man scientist looking at DNA molecule image at media screen

Ce sunt genele?

Amprenta corpului tau

Orice persoana poseda mii de miliarde de mici celule care, impreuna, formeaza tesuturile corpului nostru. Fiecare celula are un nucleu in interiorul caruia gasim aproximativ 30 000 de gene diferite. Acestea controleaza o gama variata de proprietati si mecanisme. Cu totii stim de acele gene care determina culoarea ochilor, cele care controleaza inaltimea la care vom ajunge, gene care sunt resposabile de digestie dar si cele de activitatea celulelor nervoase din creier. Cu alte cuvinte, genele alcatuiesc amprenta propriului organism.
Din pacate, acestea sunt predispuse la erori, iar fiecare dintre noi vine cu o serie de defecte genetice, fie mostenite fie formate pe parcurs, care pot avea un impact negativ asupra sanatii noastre. Efectele provocate sunt din cele mai diverse, in functie de fiecare persoana. Un sistem imunitar slabit, un risc mai ridicat de boli cardiovasculare sau problemele de natura oftalmologica sunt doar cateva exemple.  De asemenea, pot declasa astm, alergii sau, impreuna cu un regim alimentar necorespunzator, pot determina chiar cresterea in greutate. Dar, sa nu uitam ca in compozitia noastra intalnim gene unicate, prin urmare si consecintele vor fi la fel. Unii pot prezenta un risc mai mare de boli cardiovasculare in timp ce altii se pot lupta cu intorelanta la lactoza.

Risc sporit de boala datorat defectelor genetice
In cele mai multe cazuri, defectele genetice nu provoaca o problema de sanatate, ci doar cresc riscul de imbolnavire, deseori fiind nevoie si de alti factori externi, cum ar fi mediul inconjurator sau propriul stil de viata, pentru a declansa problema. Sa luam exemplul unei persoane care sufera de intoleranta la lactoza din cauza unei astfel de imperfectiuni genetice. Aceasta persoana este perfect sanatoasa atat timp cat nu consuma lapte sau oricare alt produs derivat. Problemele apar abia din momentul in care sunt implicati si alti factori in ecuatie, iar in cazul nostru vorbim de consumul de produse ce contin lactoza.
Cand avem de a face cu alte boli, vorbim de acelasi lucru: mostenirea genetica impreuna cu factorii externi. De pilda, daca genele responsabile de reglarea aportului de fier din organism prezinta o anomalie, aceasta poate creste riscul aparitiei anemiei feriprive (deficiente de fier) si sunt necesare masuri speciale.

Teste genetice pentru un stil de viata sanatos
Datorita celei mai noi tehnologii, acum este posibil sa testati acele gene care pot fi usor asociate cu anumite boli. Bazandu-ne pe rezultatele analizelor, putem sa dezvoltam un program special care va reduce semnificativ riscul imbolnavirii si care te va tine sanatos.
Este de preferat sa ai un stil de viata cat mai sanatos tocmai pentru ca acesta poate neutraliza multe predispozitii genetice, chiar si alte detalii legate de istoricul medical. Testele genetice iti ofera informatii suplimentare si iti indica la ce ar trebui sa acorzi o atentie sporita.