Cart

  • Nu este nici un produs in cos.

Detoxifierea ne golește portofelul

Prin cele de mai jos mă alătur și eu misiunii Dr Jen Gunter, de a corecta falsul și dezinformarea care are loc în mediul online în ce privește informația medicală.

Astfel de informații false se întâlnesc și în ce privește conceptul de detoxifiere și curele ce fac obiectul acesteia.

Cu un titlu șocant – ”Singurul lucru pe care o sesiune de curățare îl face este să ne golească portofelul” – , dr Jen Gunter ne arată cum suntem de multe ori induși în eroare de mesajele de marketing care nu fac altceva decât să ne golească portofelul mult peste ceea ce de fapt obținem.

Motivele

Motivele comune ce stau la baza majorității oamenilor care decid să bea diverse sucuri sau combinații de lichide pentru a se curăța / purifica, ar fi următoarele:

  • A slăbi/pierde în greutate
  • A se simți mai bine
  • A scăpa de ”toxine”

Să începem cu slăbitul

Combinațiile de lichide care au menirea să ne ”curețe” sunt sărace în calorii și nu conțin aproape deloc proteine. Consumul a mai puțin de 1000 cal pe zi nu reprezintă deloc o strategie câștigătoare în ce privește pierderea în greutate. Deloc. Asta te aduce în postura de înfometare și există munți de dovezi medicale că nu este deloc o cale eficientă de urmat.

Apoi, ”simțitul mai bine”

Partea asta este însă mai greu de cuantificat, dat fiind puternicul efect placebo aflat la mijloc. Dacă tu chiar crezi că te simți mai bine, atunci probabil că așa vei începe să te simți. Gândul pozitiv are un impact remarcabil. Unele persoane chiar se simt incredibil, ba chiar euforic în timpul acestor etape de ”curățare”. Iată o reprezentare excelentă acestei stări:

”Euforia și claritatea mentală pe care mulți consumatori de sucuri de post o înregistrează după a treia zi, nu au la bază sănătatea, ci pur și simplu înfometarea. Căci după un timp corpul oprește senzația de foame imediată și starea de euforie începe să se instaleze. O mulțime de anorexici simt de altfel această senzație.”

Poate o cură să te scape de toxine?

În primul rând ce sunt acelea toxine? Termenul de toxine nu este unul medical. Și ce înseamnă să fie toxic? Chiar și apa poate să fie toxică dacă este în cantitate mare. Pe scurt, cum am mai spus-o și în mesajele anterioare și doctor Jen Gunter subliniază faptul că organismul nostru are tot ce-i trebuie pentru a scăpa de ceea ce nu-i face bine sau este în exces: ficatul, rinichii plămânii, pielea.

Când aceste organe nu mai funcționează cum trebuie substanțele se acumulează dar nu sunt eliminate deloc prin aceste cure de detoxifiere. Dacă ar fi fost așa, am fi apelat cu ușurință la ele în loc să înlocuim prin transplant organele bolnave. De să te chinui să faci dializă ca să înlături substanțele devenite toxice prin acumulare în loc să apelezi la o cură de detoxifiere?

O soluție

Nu în ultimul rând, trebuie să știi că au apărut instrumente științifice care te ajută să afli cât de puternice sunt mecanismele tale de detoxifiere și ce poți să faci ca să le crești și să le întreții capacitatea.

Unul dintre ele este un test de ultimă generație – Testul Genetic pentru Detoxifiere. Îți arată cât de performante sunt mecanismele tale înnăscute de detoxifiere și ce poți să faci ca să le menții și chiar să le crești activitatea. Îți oferă soluții valabile pe viață și poți scăpa astfel de vraja curelor de detox. Testul se face la un laborator austriac de ultimă generație, partenerul nostru în România.

Trage tu singur/ă concluzia din cele de mai sus și poate îți păstrezi banii pentru ceva mai util.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.