Daca te cantaresti mai des vei incepe sa pierzi in greutate? Cantarul iti este PRIETEN sau DUSMAN? - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

Daca te cantaresti mai des vei incepe sa pierzi in greutate? Cantarul iti este PRIETEN sau DUSMAN?

Poti pierde in greutate prin cantarirea personala, de mai multe ori pe zi? Potrivit unui studiu recent publicat in revista PLUS One, da, poti. Se spune ca daca te canteresti mai des, acest proces poate reprezenta o actiune cheie pentru a-ti elimina greutatea in exces.

Studiul a fost realizat prin cantarirea a 40 de persoane supraponderale pe o perioada de 12 luni. Toți participantii au sustinut ca incearca sa piarda in greutate. In 11 din cele 12 cazuri de studiu, cercetatorii au descoperit ca oamenii care s-au urcat pe cantar in fiecare zi, au pierdut in general din greutate. In timp ce altii care s-au cantarit o data pe spatamana sau mai rar au continuat sa castige in greutate sau sa se mentina. Toti participantii la studiu au avut un indice de masa corporala de peste 25 si varsta de peste 30 ani. Una dintre posibilele cauze ale legaturii dintre dintre frecventa cantaririi si pierderea in greutate – este faptul ca oamenii  care consuma alimente sanatoase sunt, in general, mai constienti de ceea ce este sanatos  si sunt mai predispusi sa-si verifice greutatea in mod frecvent. In timp ce oamenii care nu au grija sa manace o dieta sanatoasa tind sa nu isi verifice atat de des greutatea, tocmai pentru a nu vedea cat de mult s-au ingrasat. Un alt motiv posibil este ca daca te cantaresti mai des si esti nemultumit de gestionarea greutatii tale, o sa fii mai motivat sa pierzi in greutate, sa iti stabilesti un obiectv clar si sa sa depui mai multe eforturi pentru a-ti atinge greutatea ideala.

Este greu de spus ca daca te vei cantari de mai multe ori pe zi acest lucru te va ajuta sa pierzi in greutate, decat daca te vei veti cantari mai rar. Continua sa te cantaresti cel putin saptamanal, astfel inacat sa iti urmezi cat mai bine obiectivele de scadere in greutate. Este o modalitate buna de a preveni caderea in capcana “evadarea din realitate” si de a ignora obiceiurile proaste care te determina sa cresti in greutate. Asa te vei confrunta cu realitatea “ADEVARATA” si nu va exista nici o scapare. Cu toate acestea, e bine sa tii cont de faptul ca, greutatea ta se schimba pe tot parcursul zilei si, in mod natural, zilnic. Deci nu trebuie sa disperi si sa nu fii dictat doar de cantar.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.