Cum te poate ajuta un test ADN sa nu te imbolnavesti - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

ADN si preventie boli

Cum te poate ajuta un test ADN sa nu te imbolnavesti

In ce masura intelegerea modului in care diverse variatii genetice influenteaza riscul de imbolnavire al indivizilor poate determina constientizarea si posibil prevenirea sau tratamentul acestor boli?
Douglas L. Brutlag,  Profesor Emerit – Stanford University, catedra Biochimie:
“Daca am sti ca posedam gene ce ne predispun la o anumita boala, atunci am putea fi mai atenti la posibilele simptome ale acestei boli si, de asemenea, am putea discuta cu medicul nostru curant despre necesitatea efectuarii unor teste medicale ulterioare. De exemplu, daca cineva ar avea gena caracteristica factorului de coagulare F5, atunci acestea devin indicii ce ne arata faptul ca persoana ar putea fi la un risc ridicat de a dezvolta tromboza venoasa profunda (TVP), motiv pentru care ar trebui sa-si testeze nivelul de trombina. Acest lucru este foarte important, deoarece TVP poate duce la accidente vasculare cerebrale si embolii pulmonare fatale.


Alte exemple: cancerul de san cu istoric familial. In cazul in care unei persoane cu un istoric familial legat de cancerul de san, testele genetice ii vor indica existenta vreuneia dintre mutatiile BRCA 1 sau BRCA-2, atunci aceasta va trebui sa se asigure ca isi va face examene mamografie regulate. Cancerul mamar cu istoric familial este una dintre bolile complexe, care nu este 100 la suta penetranta. Douazeci la suta din persoanele care au aceste mutatii nu vor face cancer de san sau cancer ovarian pe parcursul vietii. Cu toate acestea, ar trebui sa fie mult mai vigilente decat cele fara aceste gene.

In cele din urma, in cazul in care o persoana are doua sau trei dintre gene care predispun la diabetul de tip 2, atunci ar trebui sa-si monitorizeze greutatea, sa faca exercitii si sa-si masoare glucoza din sange in mod regulat. De asemenea, cunoscand tipul de defecte genetice asociate cu diabetul de tip 2 al unei persoane, putem planifica tratamentul lor.”

 

Vezi AICI ce teste ADN ofera MyBodyGuide.

Daca vrei mai multe informatii despre teste: office@mybodyguide.ro

 

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.