Cum simple schimbări ale stilului de viață pot inversa majoritatea bolilor cronice - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plată în rate

Cum simple schimbări ale stilului de viață pot inversa majoritatea bolilor cronice

„Anulează-le! Cum simple schimbări ale stilului de viață pot inversa majoritatea bolilor cronice”, este chiar titlul cărții scrise de Dr. Dean Ornish, considerat părintele medicinei stilului de viață, făcând programe de pionierat ce pot inversa bolile care pun viața în pericol, cu ​​o combinație între dietă, exerciții fizice moderate, meditație și terapie. În librăriile noastre se găsește sub numele ”ReSetează-te!”.

Dr Ornish este cardiolog, fondatorul Institutului de Cercetare în Medicină Preventivă și un autor de bestseller-uri.

Creștere cu 400%!

Dr Dean Ornish: ”Și astfel, când schimbi toate aceste lucruri, fluxul sanguin se îmbunătățește chiar înainte ca blocajele să aibă șansa să se inverseze. Am descoperit că în doar trei săptămâni și jumătate, a existat o îmbunătățire cu 400% a fluxului de sânge către inimă, măsurată prin scanări PET. 

Dar pe o perioadă mai lungă de timp, după un an de ex., chiar și arterele blocate sever au devenit mult mai puțin înfundate. Iar peste cinci ani, s-au înregistrat chiar mai multe îmbunătățiri decât după un an.”

Ieri renegate, azi acceptate

Ideile Dr Ornish au fost considerate cam la limită la vremea respectivă. Astăzi, ele sunt acceptate, recunoscute. Astăzi, ele sunt fapte.

De multe ori credem că trebuie să fie un nou medicament, un nou laser, ceva cu adevărat de înaltă tehnologie și scump pentru a fi puternic. Dar aceste schimbări simple ale stilului de viață, o dietă sănătoasă, săracă în grăsimi și zahăr, exerciții fizice moderate pentru o jumătate de oră pe zi, cum ar fi mersul pe jos, chiar și unele antrenamente de forță, diverse tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi meditația și ceea ce numim sprijinul social. 

Cu ce rămânem

Sau, ca să rezumăm și mai mult – să mănânci bine și să te miști mai mult, să te stresezi mai puțin și să iubești mai mult. Cu cât studiem mai multe boli și cu cât ne uităm mai multe mecanisme subiacente, cu atât avem mai multe dovezi științifice despre cât de puternice sunt aceste schimbări simple, cât de ample și impactante pot fi și cât de repede putem măsura îmbunătățirile în moduri care contează cu adevărat pentru oameni.

Poți citi articolul original aici.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.