Cum sa evitam osteoporoza, o boala cu dureri cumplite - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

Cum sa evitam osteoporoza, o boala cu dureri cumplite

Osteoporoza este o boala care afecteaza oasele si le face sa-si piarda din masa si rezistenta. Din pacate, acestea devin din ce in ce mai fragile si mai predispuse la fracturi. Oasele ajung la o rezistenta maxima in jurul varstei de 30 de ani si masa osoasa descreste moderat dupa acest moment al vietii. Totusi, unele trasaturi genetice duc la reducerea rezistentei oaselor, fapt ce sporeste riscul aparitiei osteoporozei si a fracturilor osoase, in special in zona bazinului, antebratelor si vertebrelor.

Una din trei femei cu varsta de peste 50 de ani este diagnosticata cu osteoporoza

Un procent de aproximativ 80% din cazurile de osteoporoza apar la femei in principal in perioada de postmenopauza, deoarece organismul nu mai produce estrogen, hormonul care protejeaza oasele.

Osteoporoza este o boala comuna si la barbatii cu varste de peste 70 de ani. Deși femeile sunt mai des afectate de osteoporoza, aceasta boala afecteaza ambele sexe, iar dezvoltarea ei este accelerata de anumiti factori de risc, cum ar fi – o dieta necorespunzatoare sau un stil de viata nesanatos. Nu numai calciul, dar si multi alti micronutrienti (precum mineralele, aminoacizii si vitaminele) sunt importanti pentru a avea oase sanatoase. Vitamina D joaca de asemenea un rol important in absorbtia calciului din alimente.

Uneori, fazele incipiente ale bolii nu sunt asociate cu niciun simptom recognoscibil, iar diagnosticul este pus dupa ce survin primele fracturi. In cazul in care boala este diagnosticata

tarziu, tratamentul se bazeaza pe prevenirea cazaturilor si sporirea densitatii osoase pe cat de mult posibil. Cea mai buna protectie impotriva osteoporozei este si ramane in continuare preventia. Cu cat este diagnosticata mai rapid, cu atat mai repede poti lua masurile necesare pentru a stopa deteriorarea oaselor.

Prin testul genetic oferit de MyBodyGuide  primesti informatii despre  riscului personal asociat bolii si, de cele mai multe ori, poti  preveni dezvoltarea bolii prin aplicarea recomandarilor pe care manualul personal le contine.

Testul se face foarte simplu – din saliva, iar rezultatul vine sub forma unui manual personalizat, in maximum 30 de zile de cand kit-ul cu proba efectuata ajunge la noi.

Testul Genetic pentru Osteoporoza, pe scurt:

Stoparea pierderii densitatii osoase si imbunatatirea tratamentului in cazul osteoporozei

  • Evaluarea genetica a riscului de osteoporoza
  • Analiza a peste 3 variatii genetice
  • Evaluarea capacitatii de absorbtie a calciului din alimente
  • Nutritie adaptata si program de preventie pentru osteoporoza
  • Evaluarea eficacitatii diferitelor terapii (bifosfonat, raloxifen, alendronat, hormoni)
  • Analiza a peste 12 variatii genetice pentru efectul lor in cazul a peste a 18 medicamente relevante
  • Rata de succes ridicata a tratamentului prin terapie personalizata
  • Program de preventie supravegheat medical

 

 

 

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.