Cum sa abordam perioada de menopauza, fara riscuri majore pentru sanatate - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

menopauza

Cum sa abordam perioada de menopauza, fara riscuri majore pentru sanatate

Menopauza nu este tocmai o placere in viata unei femei. Este insa o perioada inevitabila, in  care au lor schimbari hormonale serioase. Bufeuri, transpiratii nocturne, stari de depresie sau anxietate, oboseala, probleme de somn sunt doar cateva din neplacerile cu care o femeie se poate confrunta pentru o perioada destul de lunga de timp.

Menopauza se poate instala mai devreme sau tarziu, insa in medie perioada este cam intre 45-55 de ani si, de obicei, nu este nevoie de un tratament specific. Sunt insa situatii in care simptomele fizice si psihice sunt greu de gestionat fara ajutor de specialitate si medicatie corespunzatoare, iar calitatea vietii este vizibil rIn acest caz, cea mai cunoscuta varianta este terapia de substituire hormonala (TSH sau HRT in engleza), care s-a dovedit ca poate diminua vizibil simptomele declansate de deficienta hormonala. Poate fi administrata fie o monoterapie realizata doar cu estrogeni, fie o terapie combinata cu estrogen și progesteron.

Desi terapia hormonala are multe avantaje, numeroase studii stintifice au aratat ca TSH (HRT) mareste riscul de cancer la san și de tromboza, daca exista o anume predispozitie genetica. In acest caz, sunt in mod clar recomandate terapii alternative.

Inainte de a lua o decizie in a urma un anume tratament, un consult de specialitate este absolut necesar, precedat de un test ADN pentru a vedea profilul genetic si factorii de risc.

De asemenea, orice terapie alternativa trebuie discutata cu medicul specialist.

Informatii despre riscurile asociate terapiei hormonale se regasesc in mai multe pachete din oferta MyBodyGuide.

Mai multe detalii despre testele ADN gasiti AICI sau ne puteti scrie: office@mybodyguide.ro

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.