Cum îți influențează testele genetice alimentația?
Din moment ce putem afla, prin intermediul unei analize genetice, care sunt sursele de energie (grăsimi sau carbohidrați) care provoacă obezitatea, putem să evaluăm nutrienții în funcție de propriile gene.
Lista de alimente conține mai mult de 1100 de substanțe nutritive diferite, care au fost evaluate pe baza profilului genetic și îți permite să pierzi cu ușurință din greutate.
1. Liniile verzi
Liniile mici verzi indică faptul că această mâncare este potrivită pentru genele tale. Încearcă să îți creezi dieta bazându-te pe alimente din aria verde, tocmai pentru a pierde din greutate fără fii nevoit să te înfometezi.
2. Fetele verzi
Fetele verzi indică faptul că această mâncare conține anumite substanțe care sunt sănătoase în special pentru tine, bazându-ne pe profilul tău genetic. Încearcă să îți alcătuiești/pregătești mesele din alimente din aria verde, tocmai pentru a ține o dieta sănătoasă.
3. Liniile roșii
Liniile roșii indică faptul că acest tip de mâncare nu îi priește organismului tău, datorită împărțirii/distribuției caloriilor. Încearcă să eviți preparatele din zona roșie, mai ales în cazul în care porțiile sunt destul de micuțe și nu îți oferă senzația de sațietate.
4. Numere verzi
Numerele verzi indică faptul că valoarea acestui ingredient a depășit o anumită limită și astfel este deosebit de sănătos pentru genele tale. De asemenea, un aliment poate să îți fie dăunător dacă conține o cantitate mare de ingrediente negative.
5. Numerele roșii
Numerele roșii indică faptul că, în cazul în care cantitatea acestui ingredient depășește o anumită limită, are efecte negative asupra sănătății tale. Un aliment poate avea efecte pozitive în condițiile în care alte ingrediente depășesc limita negativă.
6. Simbol de avertizare
Un simbol de avertizare indică faptul că acest aliment conține o substanță care ar putea declanșa probleme sau anumite simptome (dar acest lucru nu este obligatoriu). Te rugăm să monitorizezi dacă consumul unui astfel de ingredient conduce la probleme digestive, iar dacă da, încearcă pe viitor să îl eviți. Dacă nu simți nicio urmă de disconfort, poți să continui să mănânci alimentul/ingredientul pe viitor.
7. Avertizare – alergie
Un astfel de simbol indică faptul că mâncarea conține substanțe care ți-ar putea declanșa alergiile.
