Ce exercitii fizice sunt mai potrivite pentru a slabi? - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

Ce exercitii fizice sunt mai potrivite pentru a slabi?

Obezitatea este o anomalie multifactoriala care are la baza mostenirea genetica, dar care pentru a se manifesta la un individ are nevoie de indeplinirea unor factori externi care sa influenteze cresterea in greutate, precum aportul caloric ridicat si/sau activitatea fizica scazuta.

Este bine cunoscuta influenta pe care o are stilul de viata asupra greutatii. Stil de viata care cuprinde in mod esential alimentatia si activitatea fizica. De asemenea, exista numeroase studii care demostreaza legatura dintre mostenirea genetica si modul in care ne alimentam precum si exercitiile fizice pe care le facem.

Stim ca pentru a slabi este nevoie de o anume dieta si ca exista alimente care favorizeaza mai mult sau mai putin pierderea in greutate in functie de genele fiecaruia. TotusI, este mai putin cunoscut faptul ca genetica are un cuvant de spus si atunci cand vine vorba de tipul de exercitii fizice pe care le facem.

Cum?

Studiile au aratat ca, desi sunt persoane care au predispozitie genetica spre obezitate, acestea pot sa reduca prin exercitii fizice riscul de a dezvolta obezitate pe parcursul vietii cu pana la 40%. Acest lucru intareste teoria conform careia un program de slabit de succes este insotit frecvent si de un plan de exercitii fizice.

Insa nu toate tipurile de exercitii fizice sunt la fel de eficiente sau la fel de benefice pentru organism. S-ar putea ca pe parcurs sa iti dai seama ca efortul depus pentru a slabi nu are intodeauna rezultatele dorite.

De ce?

Mostenirea genetica influenteaza cat de repede ardem gasimile, dar si cat de repede pierdem din masa musculara pe parcusul activitatilor fizice pentru pierderea in greutate.

Exista activitati fizice de anduranta care pentru unele persoane sunt optime in procesul de slabire, dar pot da rezultate mai slabe la persoanele cu o predispozitie genetica catre activitatile de forta si viteza.

Totodata, unele persoane au o viteza mai mare de pierdere a masei musculare in timpul activitatilor fizice desfasurate. Astfel, aceste persoane au nevoie alaturi de o dieta personalizata si de un program personalizat corespunzator de consolidare a masei musculare.

Un test genetic de greutate poate arata ce tip de exercitii fizice iti sunt indicate si pe ce durata sa le faci pentru a ajunge mai eficient la greutatea dorita.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.