Care sunt genele care te ingrasa? - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

Care sunt genele care te ingrasa?

Ai simtit vreodata ca oricat de mult efort fizic faci, sau oricat de bine incerci sa mananci, rezultatele programului tau de slabit lasa de dorit? Te inteleg, exista foarte multe persoane care sunt in aceeasi situatie ca a ta. Problema poate fi chiar genele tale.

Exista o serie de studii prin care s-a descoperit ca exista anumite gene care influenteaza modul in care slabesti sau te ingrasi. Persoanele care mostenesc anumite variatii ale acestor gene sunt predispuse mai mult spre a lua in greutate decat alte persoane.

Insa nu te gandi ca daca nu ai mostenit genele norocoase nu mai exista nicio speranta ca tu sa ajungi si sa te mentii la greutatea dorita. Exista mici trucruri care pot face ca genele sa lucreze pentru tine, mai degraba, decat impotriva ta.

Pana in prezent, oamenii de stiinta au descoperit ca exista o serie de 8 gene specifice, ale caror variatii genetice pot creste riscul de obezitate. Aceste gene influenteaza modul in care organismul descompune alimentele, depoziteaza grasimea si trimite semnale pentru a iti „spune” cand sa te apuci sau sa te opresti din mancat. Variatiile acestor gene sunt cunoscute sub denumirea de polimorfisme.

Ca urmare a polimofismelor genetice, doi oameni ar putea avea exact aceeasi dieta, insa pot acumula kg in mod diferit.

De ce?

Exista o teorie conform careia cresterea in greutate din consumul aceluiasi numar de calorii a fost odata un avantaj evolutiv. Cu mii de ani in urma alimentele erau greu de gasit si de multe ori putine, astfel era absolut vital ca organismul uman sa fie adaptat pentru a functiona cu putine calorii, asigurandu-si astfel supravietuirea. Acum, produsele alimentare se gasesc peste tot. Cu toate acestea, genele persista si functioneaza la fel caci nu au avut timp a se adapta acestei abundente alimentare recent aparuta in evolutia omului. Prin urmare, ele actioneaza ca in trecut si tind sa depoziteze repede excesul de calorii ca pentru zilele in care nu se gasea hrana.

Vestea buna este ca efectul acestor variatii genetice poate fi combatut prin adoptarea unor obiceiuri alimentare si activitati fizice care sa influenteze „exprimarea” sau „inhibarea” genelor tale, iar aceste obiceiuri sa aiba efect benefic asupra organismului tau.

Nu am sa te plictisesc cu denumirile fiecarei gene in parte si ce face fiecare in mod specific in organism din punct de vedere biologic, insa vei putea afla cum anume iti influenteaza greutatea si ce spun ele de fapt despre modul in care este programat organismul tau sa reactioneze la alimentatie si exercitii fizice. Iar de aici si pana la a sti cum sa iti mentii greutatea mai e un singur pas.

Daca vrei sa afli mai multe despre cele opt gene si pasul pe care trebuie sa il faci ca sa iti mentii greutatea dorita, te invit sa urmaresti urmatorul material pe https://bit.ly/2UXjiYH

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.