Cancerul de sân - un risc ce poate fi scăzut chiar dacă ai gene predispozante! - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plată în rate

Cancerul de sân – un risc ce poate fi scăzut chiar dacă ai gene predispozante!

Noi cercetări efectuate la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health arată că femeile care au un risc crescut de a dezvolta cancer de sân, risc bazat pe istoria familială precum și pe unele predispoziții genetice, își pot reduce șansa de a face boala adoptând un stil de viață sănătos.

30 la sută dintre cazurile de cancer de sân pot fi prevenite

Cercetătorii au găsit că aproximativ 30 la sută dintre cazurile de cancer de sân pot fi prevenite prin modificarea factorilor de risc, precum ar fi: un consum mai scăzut de alcool, scăderea în greutate sau evitarea terapiei de substituție hormonala.

Mai mult, studiul a găsit că o proporție semnificativ mai mare dintre cazurile care pot fi evitate apar la femeile cu un grad crescut de risc din cauza factorilor genetici sau a istoriei familiale și a altor câtorva factori care nu pot fi modificați.

Rezultatele publicate în luna mai 2016 reprezintă un prim pas spre înțelegerea importanței progreselor geneticii în conceperea strategiilor de succes pentru evitarea apariției cancerului de sân, reprezentând cea mai comună formă de cancer prezentă în țările dezvoltate.

Genele nu reprezintă întotdeauna destinul

De multe ori oamenii cred că riscul genetic de a face cancer este “scris în piatră” și nu se poate modifica. În timp ce genele nu se pot modifica, studiul arată că alegerile inspirate în ce privește stilul de viață (precum o alimentație sănătoasă, exercițiul fizic sau abandonarea fumatului) pot avea un impact major asupra stării de sănătate.

Din nou, stilul de viață 

Cercetătorii speră astfel că, odată ce femeile înțeleg mai bine că genele lor nu le predetermină în totalitate drumul spre cancer, vor face eforturi mai mari pentru a-și ajusta stilul de viață spre a evita apariția acestei boli nemiloase.

Iată cum știința vine din nou în sprijinul nostru și demontează credințe vechi și “pietrificate”.

O soluție?

Există acum și o soluție pentru a depista predispoziția genetică la cancerul de sân. Predispoziție care are în vedere mai multe gene asociate cu un risc crescut. E vorba de Testul genetic pentru cancerul de sân, efectuat la un grup de laboratoare cu prezența în Austria și Germania și care oferă mult mai mult decât aflarea predispoziției.

Oferă o soluție completă la această întrebare, care are în conținut recomandări de stil de viață, de nutrigenetică precum și de farmacogenetică, adică despre eficiența și efectele secundare ale medicamentelor în terapia cancerului de sân. Toate bazate strict pe genele tale.

Sursa: ScienceDaily

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.