Cafeaua – de evitat sau nu? - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

Cafeaua – de evitat sau nu?

La nivel global, cafeina este cea mai populara substanta consumata de 90% din populatia planetei, intr-una din formele sale.

Cafeina este o substanta psihoactiva, pe care o intalnim in stare naturala, nu doar in cafea. Frunzele de ceai, fructele de guarana, cola, boabele de cacao precum si numeroase alte frunze, seminte sau fructe contin cafeina in cantitati diferite.

Pe piata regasim cafeina intr-o serie de alimente precum: cafeaua, ceaiul, bauturile racoritoare sau cele energizante. Prin urmare exista multe alternative ale cafelei. Si totusi aceasta este este cea care contine cea mai mare cantitate de cafeina (40-180 mg/230ml) si se pare a fi preferata persoanelor care simt nevoia unei energizari pe parcursul zilei insa altii o consuma pur si simplu din obisnuita, cel putin o ceasca pe zi.

Cafeaua consumata fara zahar sau lapte este sanatoasa si aduce cu sine o serie de beneficii care pot duce la reducerea riscului de diabet zaharat, stimuleaza sistemul nervos central, ritmul cardiac si actioneaza de asemenea ca un diuretic natural. Insa consumata in cantitati mari poate creste riscul devoltarii unor afectiuni cardiovasculare.

Sunt persoane care se activeaza de la o singura cafea, in schimb altele pot consuma cafea chiar si la orele serii si par sa nu sufere de vreun efect. Observam astfel ca exista o varietate mare de  efecte, diferite de la un individ la altul, insa fiecare bea cafeaua in cantitati mari sau mici fara sa stie care sunt consecintele precise asupra porpriului organism. Tu stii cate cafeina poate organismul tau sa duca, fara sa te imbolnavesti?

Astazi genetica ne permite sa aflam cine poate bea cafea fara riscuri si pentru cine reprezinta un pericol obiceiul de a consuma aceasta bautura.

Exista o o gena specifica (CYP1A2) care determina rapiditatea cu care cafeina este metabolizata si eliminata din organism. Pentru unele persoane acest proces este rapid, iar riscul asociat este mai mic. Insa exista si situatii in care organismul va procesa si elimina cafeina intr-un ritm mai lent, ceea ce poate duce la o serie de afectiuni cardiovasculare in timp.

Daca vrei sa afli ce iti mai poate spune un test genetic de detoxifiere pe langa reactia la cafeina, acceseaza si linkul: https://goo.gl/Ej8QnH

 

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.