Cart

  • Nu este nici un produs in cos.

Cum simple schimbări ale stilului de viață pot inversa majoritatea bolilor cronice

1. „Anulează-le! Cum simple schimbări ale stilului de viață pot inversa majoritatea bolilor cronice”

Este chiar titlul original al cărții scrise de Dr. Dean Ornish (în librăriile noastre se găsește sub titlul ”Resetează-te!”), considerat părintele medicinei stilului de viață și care a făcut pionierat cu programe ce pot inversa bolile care pun viața în pericol, cu ​​o combinație între dietă, exerciții fizice moderate, meditație și terapie.

Dr. Ornish este cardiolog, fondatorul Institutului de Cercetare în Medicină Preventivă și un autor de bestseller-uri.

2. Creștere cu 400% a fluxului sangvin

Dr Dean Ornish: 

”Și astfel, când schimbi toate aceste lucruri, fluxul sanguin se îmbunătățește chiar înainte ca blocajele să aibă șansa să se inverseze. Am descoperit că în doar trei săptămâni și jumătate, a existat o îmbunătățire cu 400% a fluxului de sânge către inimă, măsurată prin scanări PET. 

Dar pe o perioadă mai lungă de timp, după un an de ex., chiar și arterele blocate sever au devenit mult mai puțin înfundate. Iar peste cinci ani, s-au înregistrat chiar mai multe îmbunătățiri decât după un an.

3. Diabetul de tip II….inversat?

Așadar, după ce am făcut studiile de inversare a bolilor cardiace, am arătat că aceleași modificări ale stilului de viață pot inversa și diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială, colesterolul crescut.

4. Cancerul de prostată….ai putea să uiți de el

Apoi, am făcut primul studiu randomizat cu Peter Carroll, care este șeful clinicii de urologie de la UCSF și cu Will Fair, când era șeful clinicii de urologie de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Încercăm întotdeauna să lucrăm cu cei mai buni oameni din domeniu. Pentru că atunci are mai multă credibilitate și facilitează publicarea.

Și am arătat pentru prima dată că aceleași schimbări ale stilului de viață ar putea încetini, opri și chiar inversa progresia bolii la bărbații care au avut cancer de prostată în stadiu incipient.”

5. Cine se poate pune cu noile tehnologii și descoperiri?

Ideile Dr Ornish au fost considerate cam la limită la vremea respectivă. Astăzi, ele sunt acceptate, recunoscute. Astăzi, ele sunt fapte.

De multe ori credem că trebuie să fie un nou medicament, un nou laser, ceva cu adevărat de înaltă tehnologie și scump pentru a fi puternic. Dar aceste schimbări simple ale stilului de viață, o dietă sănătoasă, săracă în grăsimi și zahăr, exerciții fizice moderate pentru o jumătate de oră pe zi, cum ar fi mersul pe jos, chiar și unele antrenamente de forță, diverse tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi meditația și ceea ce numim sprijinul social. 

6. Hai să rezumăm

Și, ca să rezumăm și mai mult – să mănânci bine și să te miști mai mult, să te stresezi mai puțin și să iubești mai mult.

Cu cât studiem mai multe boli și cu cât ne uităm către mai multe mecanisme subiacente, cu atât avem mai multe dovezi științifice despre cât de puternice sunt aceste schimbări simple, cât de ample și impactante pot fi și cât de repede putem măsura îmbunătățirile în moduri care contează cu adevărat pentru oameni.

Poți citi articolul original aici.

7. O posibilitate de luat în seamă

Dar ce înseamnă de fapt să mănânci bine, sănătos? Ceva care rezonează pe deplin cu corpul tău până la urmă. Iar această ”rezonanță” este scrisă în genele tale. 

Dacă te interesează o nutriție sănătoasă, bazată pe cele mai recente descoperiri în ce privește genetica ta, poți accesa aici unul dintre cele mai bune programe nutriționale din lume. E o soluție la cheie pentru tine, în limba română. ADN-ul tău deține secretul propriei alimentații sănătoase, diferită de a altora, căci tu ești o persoană unică dintre miliardele existente. 

Totul se desfășoară foarte simplu, la tine acasă. Comanzi online ”Testul genetic pentru nutriția sănătoasă”, îți vine acasă kitul de prelevare bucală (care se face foarte ușor și durează 2 min.), iar în 2-4 săptămâni vei primi raportul testului gata interpretat de specialiștii laboratorului austro-german unde se va afectua. Și în limba română. În fapt, soluția ta personalizată, valabilă pe viață. Care te va scăpa de multe boli și te va ajuta să atingi 90-100 ani în deplină sănătate. 

8. De ce acum și nu mâine?

Fiecare zi de întârziere în a pune în aplicare un plan alimentar cu adevărat potrivit ție te poate costa o zi mai puțin din viață. Fie îți iei acum un test genetic de ultimă generație și afli odată pentru totdeauna ce trebuie să mănânci, fie îți asumi riscul crescut de a face multe boli și de a deveni clientul medicamentelor, al medicilor, al cabinetelor și chiar al spitalelor. E alegerea ta.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.