3 CAI CE DEFINESC RELATIA TA CU ALIMENTELE - My Body Guide

Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plata in rate

3 CAI CE DEFINESC RELATIA TA CU ALIMENTELE

Stii ca alimentele “vorbesc” mereu cu genele tale? Care este cea mai buna alimentatie pentru mine? Genomul reprezinta intreg ADN-ul tau si totodata setul complet de instructiuni dupa care e construit si functioneaza corpul tau. In mod unic si diferit de al altora.

Pe baza ultimelor cercetari si a cantitatii uriase de date stranse pana acum, iata care sunt cele 3 cai despre care aminteam mai sus:

  1. Sa iti cunosti genele: ce e un super aliment pentru o persoana poate fi otrava pentru tine.

Un ex. simplu e cofeina. Exista cca. jumatate din populatie care detine o gena ce metabilozeaza rapid cafeaua. Ei sunt cei norocosi, castigatori la “loteria genetica”: se bucura de toate beneficiile cafelei – traiesc mai mult, au risc scazut de boli cardiovasculare, ba chiar au o anumita protectie contra diabetului si Alzheimer-ului.

Cealalta jumatate a populatiei are gena lenta. De la o simpla cefea cu lapte devin repede nervosi, tensionati, le creste tensiunea si intra repede in modul “lupta sau fugi”. Cafeina este prea stimulanta pentru ei si nu o pot descompune eficient. Aceasta jumatate “se bucura” de toate riscurile, dar nu si de beneficiile cafelei.

  1. Sa iei in considerare mediul in care traiesti. Astfel, a 2-a cale prin care cantitatea uriasa de date acumulate ne-a ajutat sa intelegem ce sa mancam este conceptul prin care “genele incarca pistolul, iar alimentele apasa pe tragaci”.

Sa o luam de ex. pe J.B., 46 ani. Mamei ei i s-a declansat Alzheimer la o varsta tanara, dar J.B. nu a mostenit gena mamei, cea asociata cu boala. Doar ca interactiunea gena-mediu nu e asa simpla….am gena sau nu. Astfel, J.B. se hraneste intr-un mod care ii creste riscul de a face Alzheimer. Vestea buna e ca dupa ce J.B. a inceput sa se alimenteze conform ADN-ului ei, genele rele care cresc riscul de boala s-au inactivat si astfel riscul ei a scazut semnificativ.

  1. Contextul in care mananci. Altfel spus, momentul in care te afli cand mananci.

Cantitatea uriasa de date acumulata ne arata ca genele se schimba in functie de ce mananci, ce simti, ce gandesti si cu cine esti la un anumit moment.

Ca si concluzie, intrebarea “Care este cea mai buna alimentatie?” trebuie schimbata in “Care este cea mai buna alimentatie pentru mine?”

Iar incercarea de a potrivi alimentele cu propriile gene prin incercari si greseli multiple pana gasim conexiunile potrivite si care dureaza ani de zile, poate chiar niciodata pentru sutele de alimente existente, are o rezolvare mult mai buna: un test genetic modern care te duce la un program nutritional dintre cele mai bune din lume.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.