Cart

  • Nu este nici un produs in cos.
0

NOU!
Plată în rate

3 CĂI CE DEFINESC RELAȚIA TA CU ALIMENTELE

Știi că alimentele “vorbesc” mereu cu genele tale? Care este cea mai bună alimentație pentru mine? Genomul reprezintă întreg ADN-ul tău și totodată setul complet de instrucțiuni după care e construit și funcționează corpul tău. În mod unic și diferit de al altora.

Pe baza ultimelor cercetări și a cantității uriașe de date strânse până acum, iată care sunt cele 3 căi despre care aminteam mai sus:

  1. Să îți cunoști genele: ce e un super aliment pentru o persoană poate fi otravă pentru tine.

Un ex. simplu e cofeină. Există cca. jumătate din populație care deține o gena ce metabilozează rapid cafeaua. Ei sunt cei norocoși, câștigători la “loteria genetică”: se bucură de toate beneficiile cafelei – trăiesc mai mult, au risc scăzut de boli cardiovasculare, ba chiar au o anumită protecție contra diabetului și Alzheimer-ului.

Cealaltă jumătate a populației are gena lentă. De la o simplă cefea cu lapte devin repede nervoși, tensionați, le crește tensiunea și intră repede în modul “lupta sau fugi”. Cafeina este prea stimulantă pentru ei și nu o pot descompune eficient. Această jumătate “se bucură” de toate riscurile, dar nu și de beneficiile cafelei.

  1. Să iei în considerare mediul în care trăiești. Astfel, a 2-a cale prin care cantitatea uriașă de date acumulate ne-a ajutat să înțelegem ce să mâncăm este conceptul prin care “genele încarcă pistolul, iar alimentele apăsă pe trăgaci”.

Să o luăm de ex. pe J.B., 46 ani. Mamei ei i s-a declanșat Alzheimer la o vârstă tânără, dar J.B. nu a moștenit gena mamei, cea asociată cu boala. Doar că interacțiunea gena-mediu nu e așa simplă….am gena sau nu. Astfel, J.B. se hrănește într-un mod care îi crește riscul de a face Alzheimer. Vestea bună e ca după ce J.B. a început să se alimenteze conform ADN-ului ei, genele rele care cresc riscul de boală s-au inactivat și astfel riscul ei a scăzut semnificativ.

  1. Contextul în care mănânci. Altfel spus, momentul în care te afli când mănânci.

Cantitatea uriașă de date acumulată ne arată că genele se schimbă în funcție de ce mănânci, ce simți, ce gândești și cu cine ești la un anumit moment.

Ca și concluzie, întrebarea “Care este cea mai bună alimentație?” trebuie schimbată în “Care este cea mai bună alimentație pentru mine?”

Iar încercarea de a potrivi alimentele cu propriile gene prin încercări și greșeli multiple până găsim conexiunile potrivite și care durează ani de zile, poate chiar niciodată pentru sutele de alimente existente, are o rezolvare mult mai bună: un test genetic modern care te duce la un program nutrițional dintre cele mai bune din lume.

* pentru achizitiile in Euro efectuate pe alte canale ale noastre, pot exista mici diferente fata de preturile in Lei, datorate schimbului valutar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.